PETKİM’de geçtiğimiz hafta işten atılmaları eylemle durdurulan işçilerle ilgili Valilik devreye girdi. Söz konusu işçilerin “FETÖ” ile bağlantılı oldukları söylenerek 9 işçinin iş akdi feshedildi.

Konu ile ilgili olarak Evrensel gazetesine konuşan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, olayın FETÖ ile ilgili olduğunu Emniyet, Valilik ve Kaymakamlığa teyit ettirdiklerini belirtti. Oktay, “15 kişi mi gerçekten, yoksa 5 kişi de, 10’unu işveren mi ilave etti bu yönden endişemiz vardı, onu teyit ettirmiş olduk” dedi.

Şu ana kadar 9 işçinin işyeri ile bağının kesildiğini belirten Oktay bununla ilgili, 9 kişi ile birlikte toplamda 15 kişilik liste olduğunu belirtti.

Oktay, “Bu arkadaşlar dava açtıklarında, masum oldukları ortaya çıktığında işe döndürmenin çabası içinde olacağız. Takip edeceğiz” dedi. Oktay, geçen hafta sonu gösterdikleri duruşla, PETKİM yönetiminin keyfi bir uygulama yapmasına engel olduklarını söyledi.

Pazartesi akşamı Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından “FETÖ” soruşturması kapsamında PETKİM lojmanlarında ev araması yapılarak iki işçi gözaltına alınmıştı.

Editör: Haber Merkezi