Geleneksel olarak her yıl yöneticiler Ramazan ve Kurban bayramlarının ilk günü üniteleri ziyaret edip çalışanlarla bayramlaşırdı. Ellerindeki çikolata yada lokumlarla yapılan bayram ziyaretinde yöneticiler bu yıl büyük bir şok yaşadı.

PVC Ünitesini ziyaret eden yöneticilerle işçiler kendi aldıkları bir kararla bayramlaşmaya çıkmadılar. Yöneticiler ikinci bir şoku laboratuara yaptıkları ziyarette yaşadılar. Numune alımı için sahaya inen bir kişi haricinde hiç kimse bayramlaşmak için girişe inmedi. Bunun üzerine ne olup-bittiğini öğrenmek isteyen yöneticiler içeriye haber gönderip durumun mahiyetini sordu, verilen cevap ise, bir karar alındığı ve işçinin bayramlaşmaya çıkmayacağı oldu.

Sebebi sorulduğunda, biz oruçluyken pişirilen yemeği verdirmeyip çöpe döktürdünüz, Toma'ları getirip bize bu üzücü olayları yaşattınız, sendikacılar yere yatıttırıp ters keleç taktırdınız, o yüzden arkadaşlar size tavırlı olduğundan bayramlaşmayacaklar. Cevap olarak, bize karşı bu tavrınız yanlış, bizde işveren adına sizinle bayramlaşmaya geldik denilince, siz genel müdürü, yani işvereni temsil ediyorsunuz, sizin yerinize o gelmiş olsa aynı tavrı  ona da gösterecektik yanıtı verildi.

Daha sonra Merkez Atölye'ye giden yöneticiler orada da aynı şekilde protesto edildiler. Konuyla ilgili bilgi veren bir çok çalışan kırgınlık ve kızgınlıklarının imzalanan sözleşmeden çok yaşanan tatsız ve son derece üzücü gelişmeleri protesto etmeye yönelik olduğu özellikle belirttiler.

Sendika yöneticilerinin yerlere yatırılarak ters kelepçe vurulmuş bir şekilde gözaltına alınmaları, pek çoğu oruçlu olan işçiler için pişirilen 900 kişilik yemeğin bazı yöneticilerin araya girmesiyle çöpe döktürülmesi, aileler gelmeden önce biber gazıyla müdahale edilecek bir ortam oluşması ve bu ortamı işverenin ürettiği gerginlik politikasına bağlıyor Petkim işçileri. Yapılan müdahalenin oldukça sert olmakla birlikte bunu özellikle işverenin istediğini söylüyorlar ve şunu söylüyorlar, bundan sonra hiç bir şey asla eskisi gibi olmayacak, sendika yönetimine de kırgın ve öfkeliyiz, böyle bir sözleşmeye imza attıkları için. Bırakacaklardı Yüksek Hakem bağıtlasın, bundan kötü olmazdı nasıl olsa. lütfen bunu aynen bu şekilde yazın.

KUZEYEGEHABER

Editör: Haber Merkezi