İZ GAZETE- KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven’in, 1 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan toplu iş sözleşmesinin öncesinde ‘Ortak taleplerle ortak mücadele’ slagonuyla  tüm kamu emekçilerine çağrıda bulundu.

"YÜZÜMÜZÜ KARARTAN DEĞİL..."

3 milyon kamu emekçisinin, gözünün iki hafta sonra kurulacak olan 2020-2021 Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri ile ilgili süreçte sendikaları da mücadeleye ortak olması konusunda çağrıda bulunan Mustafa Güven,”2018-2019 Toplu Sözleşmesi 3 Milyon kamu emekçisi ve 2 Milyon emekliyi korumadı, tam aksine enflasyona, ekonomik krize ezdirdi. Zorunlu BES ve Vergi diliminin düşük tutulmasıyla maaşımızdan ilave kesintiler yapıldı. Eğitim, sağlık, kira vb. giderlerimiz arttı. Pazar fiyatları el yakarken, evde tencere kaynamaz hale geldi. Yüzümüzü karartan değil, haklarımızı koruyan ve geliştiren bir Toplu Sözleşme şart. Talepler ortak ise Toplu Sözleşme de ortak olmalı.” açıklamasında bulundu.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde kamu emekçilerinin taleplerini de şu şekilde sıraladı:

2018-2019 Toplu Sözleşme kayıplarımız karşılansın,

 3600 Ek gösterge tüm kamu emekçilerine verilsin.

Brüt Asgari ücret tutarında gelir, vergiden muaf tutulsun.

 Zorunlu BES iptal edilsin, tüm ek ödemeler emekli aylığına yansıtılsın.

Yoksulluk sınırının üstünde insanca bir temel ücret belirlensin.

Yüzdelik değil taban maaşa zam yapılsın.

 İş güvencemizi kaldırmaya yönelik yasal çalışmalar iptal edilsin.

Kamuda sözleşmeli istihdam kaldırılsın kadrolu güvenceli istihdam sağlansın.

Kamu personel alımı ve görevde yükselme sınavlarında mülakat değil liyakat esas alınsın.

Editör: Haber Merkezi