İZ GAZETE- Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada özel sektörde çalışan öğretmenlerinin yıllardır MEB tarafından görmezden gelindiği vurgulanırken, "1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde hep birlikte taleplerimizi haykıracağız! Memleketin onlarca şehrinde, en renkli kortejlerle, yıllardır suskun kalmış olmanın biriktirdiği hırsla, dayanışmanın taze öz güveniyle alanları dolduracağız. Sözümüz söz, kararlıyız: Güvencesizliği durduracağız" ifadeleri yer aldı. 

'İNSANLIK DIŞI MESAİLER'

Yapılan açıklamada, "Eğitimin metalaştırması, en temel haklardan biri olan eğitimin ticari faaliyet alanı olarak yeniden tasarlanışı, eğitimcilerin itibarını yok etmeye yönelik tavır ve söylemler, eğitime yeterli bütçenin ayrılmayışı eğitimin tüm bileşenleri için yaşadığımız bu karanlık, sömürüye açık günlerin zeminini hazırlamıştır. Süreç veliler, öğrenciler ve tüm toplum için eğitimin niteliksiz ligi ve maddi külfeti açısından kaygı verici bir şekilde ilerlerken öğretmenler için güvencesizlik her geçen gün artmaktadır. Rekabetçi, sınava dayalı sistemin körüklenmesi ve kamunun bu rekabeti karşılamayacağı algısı ile eğitim, özel sektör patronlarının kâr aracı olarak gördüğü bir alana dönüştürülmüştür. Bu dönüşüm ve dönüşümle paralel ilerletilen güvencesizleştirme süreci özel sektör öğretmenleri için yarınsızlığın, düşük maaşların, angarya işlerin, mobbingin önünü açmaktadır. Binlerce özel sektör öğretmeni sigortasız şekilde, asgari ücretin altında maaşlarla, insanlık dışı mesailerle çalıştırılmaktadır. Belirli süreli sözleşmelerle, yaz aylarında maaş almadan, yarınını bilemeden çalıştırılan öğretmenler MEB tarafından yıllardır görmezden gelinmektedir" ifadeleri kullanıldı. 

'SÖZÜMÜZ SÖZ'

"Tüm bu olumsuz şartlarda yalnız hisseden ve ne yapacağına dair soru işaretleri büyüyen özel sektör öğretmenlerinin birlikteliklerinden doğan ve giderek büyüyen bir umudu var" denilen açıklamada, "Aylardır özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, dershaneler, özel okullar, yetiştirme kursları, hizmet içi eğitim merkezleri gibi ticarethaneye dönüştürülen hemen her yerde örgütlenmek; hukuksuz uygulamalara karşı örgütlü bir ses yükseltmek ve öğretmen emeğini savunmak için canhıraş bir çabayla mücadele eden Öğretmen Sendikası özel sektördeki tüm öğretmenlerin öz güçleriyle büyüttüğü bir umut ışığı olarak parıldamaktadır. Bu umudun sesini büyüteceğiz! Tüm emekçilerin, işçilerin, öğrencilerin, memurların, ezilenlerin yani hakkını arayan milyonların bir araya geldiği; dayanışmanın, bir olmanın tadının en yoğun şekilde yaşandığı; en yakıcı sorunların en yüksek sesle dile getirildiği 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde hep birlikte taleplerimizi haykıracağız! Memleketin onlarca şehrinde, en renkli kortejlerle, yıllardır suskun kalmış olmanın biriktirdiği hırsla, dayanışmanın taze öz güveniyle alanları dolduracağız. Sözümüz söz, kararlıyız: Güvencesizliği durduracağız" ifadeleri yer aldı. 

Editör: Haber Merkezi