Sendikalı olarak işe geri dönebilmek için 75 gündür direnen Orkide işçileri yaptıkları açıklama ile direnişlerini bitirdiklerini ama mücadelelerini yaygınlaştırarak sürdüreceklerini dile getirdiler.

Darbe girişimi sonrasında başlatılan 'FETÖ/PDY' soruşturması kapsamında TMSF tarafından el konulan Küçükbay Holdingler Grubu'na atanan kayyım İzmir Defterdarı Tamer Utkucu, toplamda 29 işçiyi Hak İş'e bağlı Öz Gıda İş Sendikası'na üye olduğu için işten çıkarmıştı.

12 Haziran'dan bu yana fabrika önünde, işlerine geri dönebilmek ve fabrika içerisindeki baskının son bulması için direnişte olan Orkide işçileri son durumları ile ilgili açıklama yayınladı. Yapılan açıklamaya göre fabrika önünde 24 saat süren direniş sonlandırılacak ama sendikal mücadele sürdürülecek.

İşçiler farklı noktalarda yapacakları eylemlerle Orkide'de yaşadıkları hukuksuzlukları ve keyfi uygulamaları anlatacaklarını ve boykotlarını sürdüreceklerini belirtti. Talepleri kabul edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade eden işçiler ilk olarak 20 Eylül Çarşamba fabrika önünde kitlesel açıklama yapacak.

'DİRENİŞİMİZ VİCDANLARI HAREKETE GEÇİRMEDİ'

75 gün boyunca seslerini her türlü platformda duyurmaya çalıştıklarını dile getiren Orkide işçileri açıklamasında şu ifadelere yer verdi "Maalesef sesimizi duyması gereken kişi ve makamlar duymadığı gibi hukuksuzluklar ve baskılar üstelik kamu görevi yapan Kayyum Tamer Utkucu denetiminde ve gözetiminde devam etmiştir. Direnişimizde her an yoldan geçen bir kamyon çadıra girecek korkusuyla fakat bir kişiyi incitmeden,bir tane dal koparmadan fabrika karşısında bekleyişimiz vicdanları ve adaleti harekete geçirmeye yetmemiştir. Kayyum 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla hareket etmektedir".

YENİ İŞÇİLER İŞ BAŞI YAPTI

Öte yandan Öz Gıda İş üyesi işçiler ekonomik gerekçelerle işten çıkarılırken fabrikada geçtiğimiz hafta 4 işçinin iş başı yaptırıldığı, gelecek hafta içerisinde de 15 yeni işçinin iş başı yaptırılacağı öğrenildi. İşe almalar için çıkarılan işçilere ise çağrı yapılmadı. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi