GİZEM TABAN/ İZ GAZETE - Çiğli Sasalı’da yer alan TPI Kompozit Kanat San. ve Tic.  A.Ş ile Menemen Serbest Bölge’de yer alan TPI Kompozit Kanat 2 Üretim San. ve Tic. Ltd. fabrikalarında örgütlü konumda bulunan Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası greve gidiyor. İki şirkette toplamda 3 bin 795 üyesi olan Petrol-İş Sendikası İzmir Şubesi, Toplu İş Sözleşmesi’nde (TİS) uzlaşı sağlanamaması üzerine grev kararı aldı.

Sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Petrol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Orhan Zengin, “TİS görüşmelerimiz 6 Ocak 2021 tarihinde başladı. Bugün itibarıyla 138 gün olmasına rağmen anlaşılamadı. İki işyeri için de grev kararımızı bugün duyuracağız.” dedi.

GREV 22 HAZİRAN’DA 
Grev kararı hakkında konuşan Zengin, “Aslında ücretin dışında hemen hemen tüm maddelerle ilgili uzlaşı sağladık ancak ücret konusunda sıkıntımız var. Bu işyerlerimizde 2 bin 500’ün üzerinde, asgari ücretin yükselişinden dolayı asgari ücret seviyesinde kalan arkadaşlarımız oldu. Biz de yüzde 30 zam istedik ancak teklif yüzde 20 oldu. Bu teklif, bizim asgari ücret seviyesi ile alakalı endişemizi gidermiyor. O yüzden 22 Haziran’da grevimiz başlayacak. O zamana kadar müzakereye açığız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi