YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- Aliağa Belediyesi’nde çalışırken MHP’li Başkan Serkan Acar tarafından işten çıkarılan Ahmet Arslan’ın eşi Şenay Arslan (45) ve oğlu Nurican Arslan (15) geçimlerini sağlayabilmek adına bir tarlada tarım işçisi olarak çalışmaya başladı. Anne ve oğlu, işten eve motosikletleriyle dönerken kamyonla çarpışarak hayatlarını kaybetti.

BABADAN TEPKİ

Medyatik Kanal’ın haberine göre eşinin ve oğlunun cenaze töreninde güçlükle ayakta duran acılı baba Ahmet Arslan, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından gönderilen taziye çelengini görünce tepki gösterdi. Acılı baba, “Hem beni işten atıp bütün ailemin psikolojini perişan ediyor hem de utanmadan çelenk yolluyor. Çelengi batsın” ifadelerini kullandı. Arslan’ı güçlükle sakinleştiren yakınları ise gönderilen çelengi ters çevirdi.

‘UTANMAZLIKTIR’

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ise MHP’li Acar’ın tavrını ‘utanmazlık’ olarak değerlendirdi. İşçilerin 4 aydır işsiz olduğunu ve insanların artık tahammülünün kalmadığını vurgulayan Kara, “Bu büyük bir tepkidir. İnsanları açlığa, yoksulluğa mahkum edeceksiniz, psikolojilerini bozacaksınız ondan sonra da hiçbir şey olmamış gibi cenaze törenine çelenk göndereceksiniz. Bu utanmazlıktır, saygısızlıktır.” dedi.

‘İZAHI YOK’

Aliağa’da uzun zamandır hiçbir şeyin iyi gitmediğini söyleyen Kara, “Belediye başkanı bu tavır ve tutumlarından sonra bizim ahımızı aldı. Binlerce insanın ahını aldı. Okullar açıldı, bayram geçti, kış geliyor. Bu iş böyle gitmez. Bu kente gençliğini vermiş insanları bir çırpıda işten atıyorsunuz, böyle şey olmaz. Arkadaşımız Mehmet Emin Şavur işe dönme mücadelesi verirken, kanserden öldü. Kanseri ne tetikler? Sıkıntı, stres tetikler ve sebebi de işten çıkarmalardır. Bunun başka bir izahı yoktur.” açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

31 Mart Yerel Seçimlerinde ikinci kez Aliağa Belediye Başkanı seçilen MHP’li Serkan Acar, DİSK’e bağlı Genel- İş Sendikası üyesi 250 işçiyi işten atarak büyük bir emek kıyımına başlamıştı. Bazı belediye personelleri ise başka şehirlerde görevlendirilerek sürgün edilmişti. Ayrıca emekliliği gelen işçilere ise emekliye ayrılmaları yönünde baskılar yapılmıştı. Öyle ki MHP’li Acar, bir belediye meclisi toplantısında, işçi kıyımına yönelik gelen tepkilere,  “Ben yetkiyi halktan aldım. İstediğimi çıkarırım, istediğimi alırım” şeklinde skandal bir cevap vermişti. İşten atılan DİSK üyesi işçiler ise Aliağa Demokrasi Meydanı’nda çadır kurarak direnişe geçmişti. İşçileri derinden sarsan son olay ise, işe dönmek için mücadele eden Mehmet Emin Şavur’un geçtiğimiz hafta akciğer kanserinden hayatını kaybetmesi olmuştu.

Editör: Haber Merkezi