TUGAY CAN / İZ GAZETE - MHP'li Aliağa Belediyesi'nde işçi kıyımı devam ediyor. 18 Mayıs tarihinde Aliağa Belediyesi bünyesinde çalışmakta olan 21 işçinin iş akdini sonlandıran belediye 11 Haziran tarihinde de kadrolu pozisyonunda bulunan 99 işçinin iş akdini sonlandırdı. 21 emekçinin işine son verilmesinin ardından Aliağa Demokrasi Meydanı'nda oturma eylemi başlatan işçiler 11 Haziran Salı (Bugün) bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

BELEDİYE BAŞKANI 'İSTEDİĞİMİ İŞE ALMAM' DEMİŞTİ

Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar, Aliağa Belediye Meclisi'nde Haziran ayı oturumunda yaptığı konuşmada işten çıkarılan işçilere yönelik olarak  'Belediye başkanı benim istediğimi işe alırım, istediğimi de almam' ifadelerini kullanmıştı.

SAAT 15:00'DA BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENECEK

Öte yandan DİSK'e bağlı Genel-İş 5 No'lu Şube Aliağa Demokrasi Meydanı'nda 99 işçinin iş akdinin sonlandırılmasına ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirecek. Basın açıklamasına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın da katılması beklenirken, Aliağa Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşecek olan basın açıklamasının saati 15:00 olarak belirlendi.