Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir ulaşımının can damarlarından metro ve tramvayda toplamda 630 çalışanı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı sağlanamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) şirketlerinden İzmir Metro A.Ş ve İBB’nin işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ile metro ve tramvayda örgütlü olan Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleşen TİS görüşmelerinde 69 maddeden 9’unda uzlaşılamadı, ücret konusunda da anlaşma sağlanamadı. Sendika, 1 Ekim saat 11.00 itibarıyla işyerlerine grev kararını asacak. Konuya ilişkin İz Gazete’ye konuşan Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve SODEM-SEN’e çağrıda bulundu.

‘UYGULAMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ’

Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, “TİS kapsamındaki 69 maddemizden 9’unda anlaşma sağlanamadı. Ücret konusunda da anlaşamadık. Bu sebeple grev kararı asacağız. Grev kararını uygulamak için 1 ay yasal süremiz var. Eğer bu süre içerisinde işveren haklı taleplerimiz için bize çağrıda bulunmazsa grev kararını uygulamaktan çekinmeyeceğiz” dedi.

TUNÇ SOYER’E ÇAĞRI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulunan Giral, “Biz bu süreçte her tülü çabayı gösterdik. Yasal sürelerin tamamını kullandık. Metro ve tramvay çalışanları artık üvey evlat olmak istemiyor. Emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Amacımız İzmir halkını da kendimizi de mağdur etmek değil. Ancak, emeğin ve emekçinin yanında olan başkanımız Sayın Soyer’e, gerekli adımların atılması için çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi