Gizem TABAN/İZ GAZETE- Menemen Belediyesi’nde başkanvekilliğinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) AKP’ye geçmesi ancak belediyeye ait Meta-Su ve Menaş şirketlerinin CHP’nin yetkisinde kalmasının ardından patlak veren işçi krizi sürüyor. Menemen Belediye Başkanvekili AKP’li Aydın Pehlivan belediyeye ait şirketlerin yetkilerini belediye meclis toplantısından yapılan oylamada CHP’li Deniz Karakurt’tan alamayınca işçiler işyerlerine alınmamış ve maaşları da ödenmemişti. Gelinen noktada işçilerin mağduriyeti sürerken Belediye Başkanvekili AKP’li Pehlivan’dan ise hala bir adım gelmedi. Belediyede örgütlü konumda olan Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay işçi krizindeki son duruma ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulundu. 

‘DÜŞÜNCELERİMİZ ÖNEMLİ OLSAYDI İŞ YERLERİMİZDE OLURDUK’
İşçilerin işyerine alınmama durumunun devam ettiğini belirten Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Akay gelinen son durumu özetledi. Akay, “İçeride biriken maaşlar ödendi, bu noktadaki sorun çözüldü. Bizlerde şu an iş çıkışı yok ama hala işyerlerine alınmıyoruz. Bunun gerekçesi de Başkanvekili Aydın Bey’in ‘Şirket yetkileri bana geçmediği sürece işçileri çalıştırmayacağım’ demesi. Aydın Bey’den bize bir adım gelmediği gibi bir de katıldığı bir canlı yayın programında, ‘Şirketlerin yetkisinin kimde kalacağına ilişkin gerekirse işçi arkadaşlar oy kullansın, onlar karar versin’ şeklinde bir açıklaması oldu. Biz bunun akabinde bir açıklama yaptık ve siyasi olarak hiçbir şekilde bu işte taraf olmayacağımızı söyledik. Bizim düşüncelerimiz zaten çok önemli olsaydı bugün alanlarda değil işyerlerimizde olurduk” diye konuştu. 

‘İŞ BIRAKMA EYLEMİNE BAŞLAYACAĞIZ’
Sorunun çözüme kavuşmaması halinde genel greve kadar gidebileceklerini kaydeden Akay, “Pazartesi günü Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz ve belediyeye yürüyeceğiz. Ardından belediye önünde bir basın açıklaması yapacağız. Pazartesi günü de bir sonuç alamazsak kademeli olarak iş bırakma eylemini uygulayacağız. Tüm saha birimleri 1 saatlik iş bırakma eylemine başlayacak. İlk gün 1 saatlik iş bırakacağız, sonra belediye başkanvekilinden buna bir cevap bekleyeceğiz. Eğer bir gelişme olmazsa bu saatler uzun vadeye yayılacak, ilerleyen süreçte genel greve kadar gidebilir. Biz çözüm istiyoruz. Bu konuda iki tarafı da ikaz ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi