Gizem TABAN/İZGAZETE- Menemen Belediyesi’nde başkanvekilliğinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) AKP’ye geçmesi ancak belediyeye ait Meta-Su ve Menaş şirketlerinin CHP’nin yetkisinde kalmasının ardından başlayan yetki krizi sürüyor.

AKP’li Belediye Başkanvekili Pehlivan şirket yetkilerini alamadığı için Meta-Su ve Menaş’ta çalışan işçilerin maaşları ödenmemiş ve işyerlerine alınmamıştı. İşçiler direnişini sürdürürken flaş bir gelişme yaşandı. Menemen Belediyesi’nde örgütlü konumda olan Belediye İş Sendikası’nın İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay, Başkanvekili AKP’li Pehlivan’ın şirket yetkilerinin kendine geçtiğini ve işçilere işbaşı yapabileceklerini söylediğini açıkladı. 

‘YETKİLER BENDE, İŞBAŞI YAPABİLİRSİNİZ DEDİ’
Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay konuya ilişkin İz Gazete’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, eylem yaptığımız yere geldi ve tüm personel arkadaşlarımıza, ‘Şirket yetkileri ile ilgili Ticaret Mahkemesi’ne yaptığım başvuru sonucunda mahkemeyi kazandım, şirket yetkileri artık bende, şu andan itibaren herkes işbaşı yapabilir’ dedi. Biz de işyerlerimize döndüğümüz için eylemimize son verdik.”

Şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı CHP’li Deniz Karakurt ise, mahkemenin şirket yetkiler hakkındaki kararını henüz görmediklerini söyledi.

PEHLİVAN'DAN AÇIKLAMA: ‘İŞLERİNİZİN BAŞINA GEÇİN’
Konuyla ilgili Menemen Belediye binası önünde işçilere açıklamalarda bulunan Pehlivan, “Malumunuz sıkıntılı bir süreçten geçtik hep birlikte. Her daim kalpten yanınızdaydık. Başkaları gibi buraya gelip görüntü vermektense, kalpten gönülden üzülmeyi yeğledik. Bununla ilgili de bir mücadele içine girdik. Bugün itibari ile hukuk mücadelemiz neticelendi. Biz Meta-Su'nun yeni yöneticileri olarak karşınızdayız. Bugün itibari ile siyaset kaybetmiş, hukuk kazanmıştır. İkbalini düşünenler kaybetmiştir, işçimiz emekçimiz kazanmıştır. Hepimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Hepinizi işlerinize davet ediyoruz. Hepiniz işlerinizin başına geçin. Biz hepinizi çok seviyoruz. Bu başından beri de böyleydi, bundan sonraki süreçte de böyle olacak. Bundan sonraki süreçte Menemen ve halkımız için canımızı dişimize takacağız ve hak ettikleri hizmeti sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi