TUGAY CAN / İZ GAZETE - DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Aliağa Belediyesi’nde örgütlü Genel-İş 5 No’lu Şube üyesi toplam 21 çalışanın iş akdine son verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından tüm Türkiye’de yerel yönetim tablosunun değiştiğini kaydeden Sarı, “Oysa İzmir ve İzmir’e bağlı ilçeler hangi belediye olursa olsun son dönemlerde işçi çıkartma ile gündeme gelemeyen bir kentti. Gelin bu türden hukuksuzluklara karşı tek ses, tek yürek olalım” dedi.

Aliağa Belediyesi’nde geçtiğimiz hafta 6 işçinin iş akdine son verilmesinin ardından Genel-İş 5 No’lu Şube Aliağa Demokrasi Meydanı’nda eylem gerçekleştirmişti. Edinilen bilgiye göre ayrıca 200’e yakın işçinin çalıştığı yerler değiştirilmişti.

Bugün aktarılan bilgiye göre ise Aliağa Belediyesi’nde 15 işçinin daha iş akdi sonlandırıldı.

Konuya ilişkin gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise “Herkesi sarıp sarmalayacak, düşüncelerine bakmaksızın işçilerin sadece emeğine, liyakatine bakacak, sahip çıkacak belediye başkanlarına ihtiyacımız var.” ifadesini kullandı.

‘SEÇİMİN GALİBİ YA DA MAĞLUBUNUN TEK YAPTIĞI ŞEY FATURAYI İŞÇİ SINIFINA ÇIKARMAK’

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Aliağa Belediyesi’nde sendikalı olarak çalışan işçilere yönelik bir mobbing söz konusu olduğunu aktaran ve işçinin daha işine son verilmesinin ardından gazetemize konuşan Sarı, “İster Cumhurbaşkanlığı seçimi, ister milletvekilliği, isterse de yerel seçimler olsun… Seçimin galibi ya da mağlubunun tek yaptığı şey faturayı işçi sınıfına çıkarmak. Alın teri ile çalışan insanların ekmeğiyle oynamaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de krizlerin faturasının her daim emekçilere kesildiğini kaydeden Sarı, “”Yüzde birin çıkarmış olduğu ekonomik krizin faturasını, yüzde 99’a çıkarmayın.” dedi.

‘İŞÇİLERİN SADECE EMEĞİNE VE LİYAKATİNE BAKACAK BELEDİYE BAŞKANLARINA İHTİYACIMIZ VAR’

İşçileri düşüncelerinden ötürü işten çıkarmanın onları canlı canlı mezara gömmek olacağını ifade eden Sarı, “Bir işçi işini yapmıyorsa, üretmiyorsa, çalışmıyorsa bu arkadaşlarımızın sendikal hukuk içerisindeki durum uygulanır. İşçi çıkarımları ya da cezalandırmaları yapılabilir. Herkesi sarıp sarmalayacak, düşüncelerine bakmaksızın işçilerin sadece emeğine, liyakatine bakacak, sahip çıkacak belediye başkanlarına ihtiyacımız var.” diye konuştu.

‘HUKUKSUZLUĞA KARŞI TEK SES OLALIM’

Sarı, Türkiye’de yaklaşık 4 buçuk milyon kişinin işsiz durumda olduğunu ve yeni işsizlerin ekonomik çıkmaza sebep olacağını hatırlatarak “DİSK, Aliağa Demokrasi Güçleri ile birlikte her gün bir basın açıklaması gerçekleştiriyor. Sesimizi duyurmak adına oturma grevimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Bayram sonrasını beklediklerini ifade eden Sarı sözlerini şöyle sürdürdü

“Aliağa alın terinin yoğun olduğu bir kent. Son dönemlerde iş çıkışları genellikle belediyeler üzerinden yapılmaktadır. Oysa İzmir ve İzmir’e bağlı ilçeler hangi belediye olursa olsun son dönemlerde işçi çıkartma ile gündeme gelemeyen bir kentti. Gelin bu türden hukuksuzluklara karşı tek ses, tek yürek olalım.”

Editör: Haber Merkezi