TUGAY CAN / İZ GAZETE - İz Gazete ailesine yayın hayatında başarılar dileyen sendika temsilcileri basın Türkiye’de içerisinde bulunduğu özgürlük alanının kısıtlı olduğuna vurgu yaptılar.

İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ve İz Gazete İmtiyaz Sahibi Cihan Samgar ile bir süre sohbet eden DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı gazetemize TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları hakkında özel açıklamalarda bulundu.

‘ASIL YANGIN MUTFAKTA’

Hükumetin manipülasyon ve baskılama ile enflasyonun düşük gerçekleştirme çabası içerisinde olduğuna dikkat çeken Sarı, ”Hükumetin yerel seçimler öncesinde enflasyonu düşük gösterme çabası içerisine girmesi mutfaktaki yangının önüne geçmemektedir. Her ne kadar TÜFE ve ÜFE’de yaşanan artışı 0.16 gibi gösterseler de asıl yangın mutfaktadır.” dedi.

‘AKP YA AKLIMIZLA DALGA GEÇİYOR YA DA…’

Sarı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mutfakta yaşanan bu yangın varsıllar ile yoksullar arasındaki dengesizliğin bir göstergesidir. Bugün AKP hükumeti baskılama sistemi ile enflasyonu düşürmeye kalksa da enflasyon Eylül ve Ekim aylarında yüzde 19 sevilerindeydi. O zaman da domatesin, biberin fiyatı da 3-4 lira civarındaydı. Enflasyon yüze 26’lardan yüzde 19’lara çekilmeye çalışıldı. Ancak domatesin, biberin ve gıda ürünlerinin fiyatı ikiye katlandı. Ya AKP bizim aklımızla dalga geçiyor ya da toplumu farklı bir düşünce sepeti içerisine koyarak bizimle alaya edercesine enflasyonu düşük göstermeye çalışıyor. Burada AKP’nin amacı emeklilere, işçilere yansıyacak enflasyon farklarını düşük göstererek hazinede yaşanan açığı kapatmanın derdindeler.

‘AKP TAKMIŞ SEPETİ KOLUNA…’

Enflasyonun düşmesinin gıda ürünlerine yansımadığını söyleyen Sarı, “Bu sepet hangi sepet bilmiyoruz ama AKP takmış sepeti koluna, gidiyor kendi yoluna, asıl mutfaktaki yangın işçilerin cebini yakmaya devam ediyor.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi