Kongre’ye Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, Genel Eğitim Basın Yayın Sekreteri Semra Pektopal, Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Cengiz Gülebay, Genel Sekreter Arap Mucur, Genel Mali Sekreter Arif Alel, Genel TİS Sekreteri Ahmet Kılınçoğlu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Tüm Yerel Sen 1 No’lu Şube Başkanı Dr. Hakan Kıran, Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı Bülent Turan, 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Çalışkan, Genel Sağlık İş Şubesi adına Tuncay Şaplı ,4 No’lu Şube Başkanı Haşim Karaman, Büro İş İzmir Şube Başkanı Soner Sönmez, gazeteci yazar İmam Bakır Üküş ve konfederasyona bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri katıldı.

‘HAYIR DİYECEĞİZ’

Kongrede konuşan Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Cengiz Gülebay ‘2003’te Mehter Marşıyla gelenleri 16 Nisan’da İzmir Marşıyla göndereceğiz’ dedi. Gülebay konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bugünlerde, terörü, işsizliği, yoksulluğu ve yolsuzluğu bitireceğiz iddiasıyla iktidara gelip demokrasi trenine binenler gerçek yüzlerini ortaya koymuşlardır. Halkın egemenliğini saraya bağlamak istemeleri yüzyıllardır verilen demokrasi ve insan hakları mücadelesine vurulacak en büyük darbedir. Millet olarak buna seyirci kalamayız. Egemenlik kayıtsız şartsız Türk milletinindir. Ve öyle kalacaktır. Bu nedenle Referandumda Tüm Yerel sen olarak hayır diyeceğiz.”

Konfederasyon Genel Başkanı Hasan Kütük ise iktidarın 657 sayılı yasayı değiştirerek siyasal iktidarları memur yapmak istediklerini belirterek şöyle konuştu: “Önümüzdeki süreç gerek örgütümüz, gerekse Kamu emekçileri adına ve de ülkemiz adına çok önemli süreçtir.  Türkiye’de şuan tek büyüyen Emek örgütü Birleşik Kamu İş Konfederasyonumuza bağlı sendikalardır. Siyasi iktidarın tüm baskılarına rağmen Mayıs ayı( Yetki ayı) içersinde büyümemiz devam edecektir.”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise “12 Eylül sonrası sendikal örgütlemenin önünü tıkayan, taşeron işçi uygulamasını getirenlerin, aslında korktukları örgütlü işçi, örgütlü memur sınıfıdır. Bizler, emekten, katılımcı demokrasiden yanayız. Emek sorununu sadece Türkiye gündemine değil, dünya gündemine taşıyacağız. Sorunların çözümü için elimden geleni yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Etnik ve siyaseten çıkar amacı güden sendikalara hep karşı durdum, durmaya da devam edeceğim. Tüm emeğe dayalı ve emekçi arkadaşlarımın, mecliste gözü, kulağı, sesi olacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

 Yapılan seçimler sonucunda Tüm Yerel Sen İzmir 2 No’lu Şube Yönetimi şu isimlerden oluştu: Tamer Yiğit Güler, Özgür Işık, Tarık Cücünel, Ahu Atmaca, Nazmiye Uysal, Senem Köse ve İsmail Çam.

Editör: Haber Merkezi