TUGAY CAN / İZ GAZETE - 25 Ocak 2020’de Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Çeşme ve Urla’da kamulaştırılan araziler arasında DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın da 61 dönüm arazisinin bulunduğu ortaya çıkmıştı. Konuya ilişkin ulaştığımız DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Çeşme’de bulunan arazilere ilişkin konuştu.

Genel-İş Sendikası’nın da konuyu Danıştay’a taşıyacağını ifade eden Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Hukukçularımız şu anda gerekli çalışmayı yürütüyor. Bir hafta içerisinde Danıştay’a itirazımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu. alanlar içerisinde Genel-İş Sendikası’nın 61 dönümlük arazisinin bulunduğunu hatırlatan Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, söz konusu alanın eğitim ve dinlenme tesisi olarak kullanılacağını kaydetti.Çalışkan, “Arazimizin önce SİT alanı olma durumu kaldırıldı. Ardından ise acele kamulaştırıldı. Biz tabi buna itiraz ediyoruz. Bizim bu konuda sendika olarak göstereceğimiz tepkiler devam edecek. Orada sadece bizim arazimiz değil, orada yaşayan insanlara da ait olan 500’e yakın parsel söz konusu. Örneğin köylüler tarım arazisi olarak kullandığı, meraların birtakım şirketlere peşkeş çekilmesi gibi bir tehlike söz konusu” şeklinde konuştu.

‘SADECE ARAZİ MESELESİ DEĞİL’

Konuya ilişkin çok fazla söylentinin bulunduğuna işaret eden Çalışkan, “Bizim açımızdan oranın maddi olarak değeri önemli ancak maddi değerinden ziyade orası bir doğa harikası olan bir yer. Oranın birilerine peşkeş çekilmesine, sermayeye rant sağlanmasına biz karşıyız. Biz bu konuya sadece arazi meselesi olarak bakmıyoruz”

‘VAY HALİMİZE’

Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bir emek örgütüyüz. Bir emek örgütüne karşı bu şekilde haksız hukuksuz bir uygulama içerisine giriliyorsa vay halimize! Bizim tepkimiz arazimizin maddi değerine değildir. Buranın manevi değeri çok fazla bizde. Biz bu konuda sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ama orada golf sahalarından bahsediliyor. Eğlence mekanları konuşuluyor. Turizm gelirlerinin artmasına bir şey demiyoruz. Ancak bunun yeri orası değildir. Orada halka rağmen, doğayı katlederek birileri rant sağlayacak. Biz buna karşıyız. Böyle bir uygulama hem hukuki değil, hem ahlaki değil hem de insani değil. Buna tabii ki karşı olacağız”

Editör: Haber Merkezi