Tez Koop-İş İzmir Şubesinin genel kurulunda, krizle birlikte tekrar gündeme getirilen kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine karşı ortak hareket etme çağrısı yapıldı.

Ticaret, kooperatif, eğitim, büro ve güzel sanatlar iş kolunda faaliyet gösteren Türk-İş’e bağlı Tez Koop-İş Sendikasının İzmir Şubesi, 20. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. 3 bin 500 üyeye sahip şube, Migros ve Carrefour’un Ege bölgesindeki mağazalarında örgütlü. Kurula, 110 delegenin tamamına yakını katıldı.

Genel kurulun yapıldığı salon, “Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “İş kazaları kader değildir”, “Asgari ücret geçim ücreti olmalıdır” ve “Kıdem tazminatı fonuna hayır” pankartları asılırken kurula Tez Koop-İş Genel Merkez yöneticileri, diğer şube yöneticileri, Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi ile Türk Metal, Çimse-İş, Harb-İş sendikalarının şube başkanları katıldı.

Divan seçiminin ardından konuşma yapan Şube Başkanı Sebahattin Şen emekçilerin zor günler geçirdiğini belirterek “İşçiler üzerindeki sosyal ve ekonomik baskılar giderek artıyor. Benimsenen iktisadı ve siyasi  politikalar sonucunda yaşadığımız krizin faturası işçilerin omuzlarına yüklenmek isteniyor. Sendikalar olarak görevimiz buna karşı çıkmaktır. Krizin sorumlusu kimse, fatura onlara kesilmelidir. Krizin etkisini göstermeye başlaması ile işçilerin ücretleri erimeye devam ediyor. Bir de kriz bahanesiyle işten çıkarmalar yaşanıyor” dedi.

Yeni Ekomi Programında (YEP) yeniden gündeme getirilen kıdem tazminatı fona devredilmek istenmesine de değinen Şen şunları söyledi: “Kriz fırsatıyla kıdem tazminatı tasfiye edilmek isteniyor. Gerek Türk-İş gerek farklı iş kollarındaki örgütlü sendikalar olarak kıdem tazminatının kırmızı çizgi olduğunu ve genel greve çıkılabileceği vurgulandı. Sermayedarlar, hükümet ve Hak-İş aynı safta olmasına rağmen, biz emek örgütleri olarak mücadele etmeli ve krizin faturasının işçilere kesilmesinin önüne geçmeliyiz. Bu sorunları aşmak için sendikamıza sahip çıkmalıyız. Yılmadan usanmadan demokratik haklarımızı ve sendikal haklarımızı savunmalıyız.”

Faaliyet raporlarının okunması ve kurulların ibrasının ardından seçime geçildi. Tek liste ile seçime gidilirken mevcut şube yönetimi yeniden yönetime getirildi.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi