İzmir Kesk Kadın Meclisi “15 Ağustos tarihinde Antalya’da Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreterimiz Derya YULCU ve Eğitim Sen iki üyemiz Selman KARASU ile Saim ATILGAN’I hukuksuzca gözaltına alarak sendikamıza yönelik saldırılarına bir yenisini eklemiştir. Bu tür uygulamalar demokrasiye ve adalete yapılan bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

“SENDİKAMIZ HEDEF GÖSTERİLMEKTE”

İzmir Kesk Kadın Meclisi, “Keyfi biçimde yürütülen hukuksuz gözaltılar ile sendikamız hedef gösterilmekte ve bir korku atmosferi yaratılmak istenmektedir. Tahammülsüzlüğün nedeni mücadele pratiğimiz olduğunu biliyoruz. Pandemi sürecinde sendikamız, iktidarın başarısız eğitim politikalarını her platformda dile getirmiş öğrencilerimizden ve eğitim çalışanlarımızdan taraf olmuştur. Sendikamız eğitim çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin sağlığını hiçe sayan ve uzaktan eğitimin yarattığı fırsat eşitsizliği politikalarına karşı mücadele etmiştir.

Eğitim Sen Genel Merkez Kadın Sekreterimiz Derya YULCU’nun gözaltına alınması ,iktidarın izlediği kadın düşmanı politikalarına karşı her zaman her yerde KESK’li kadınlar olarak kadın mücadelesinde yer almamızdan duyulan rahatsızlığın sonucudur” dedi

GÖZALTINA ALINLARIN DERHAL SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORUZ

İzmir Kesk Kadın Meclisi, “Bütün saldırılarınıza rağmen eğitimin kamusal, bilimsel, laik, demokratik, nitelikli ve anadilde örgütlenmesi, eğitim öğretim ortamının var olan eşitsizliklerin giderecek şekilde yapılandırılmasının gerektiğini söylemeye devam edeceğiz, rahatsız olduğunuz mücadele pratiğimizden vazgeçmeyeceğiz. KESK’li kadınlar olarak toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz.

İzmir KESK Kadın Meclisi olarak Eğitim Sen Genel Merkez Kadın Sekreterimiz Derya YULCU ile Eğitim Sen üyelerimiz Selman KARASU ve Saim ATILGAN’nın gözaltına alınmalarını kınıyor ve derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi