Direnişteki Hugo Boss ve grevdeki Form Mukavva işçilerini ziyaret eden KESK'li kamu emekçileri, kazanılmış hakları koruyarak OHAL'den çıkabilmenin tek yolunun ortak mücadeleden geçtiğine dikkat çektiler.

KESK İzmir Şubeler Platformu, bir ayı aşkın süredir sendikal mücadele için direnişte olan TEKSİF üyesi Hugo Boss işçilerini ve daha iyi bir ücret ve sosyal haklar için üç haftadır grevde olan Selülöz İş üyesi Form Mukavva işçilerini ziyaret ederek daha çok dayanışmanın gerektiğini ifade ettiler. 

İlk olarak Gaziemir Ege Serbest Bölge girişindeki direnişe dair bilgi veren, işten atılan Hugo Boss işçisi Fatih Uyda, sendika temsilcisi olduktan sonra fabrikada yaşadığı mobingi anlattı. Sendikadan vazgeçmediği için yöneticilerin farklı bir yüzünü gösterdiğini anlatan Uyda, ilk olarak yanındaki arkadaşlarının yerinin değiştiğini, ardından yalan ifadelerle işten atıldığını dile getirdi. 

'DAHA ÇOK DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR'

Uyda "15 yılımı verdim, tazminatsız bir şekilde işten attılar. Şu anda mahkemeliğiz. Oturma eylemi sonuçlanıncaya kadar burada olacağım. Benim tek gücüm elimdeki bedenim kaldı. Burada yaşananların sorumlusu Hugo Boss yönetimi olacak. Hugo Boss'a sendika girene kadar mücadele vereceğiz. İşçiler de buna tepki vermeye başladı. Sizlere de destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Daha çok desteğe ihtiyacımız var. Bu yangını büyüteceğiz çünkü Hugo Boss İzmir'de işçi kıyımı var" dedi. 

'GÖREVİMİZ MÜCADELELERİ BİRLEŞTİRMEK'

Daha sonra konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, işçilerin sendikalaşmasının önüne sürekli engeller konduğunu ifade ederek şunları söyledi: Her gün farklı bir yerden haberler geliyor. Sendikalı işçiler diğer işçilerden yalıtılmaya çalışılıyor. Sendikalar olarak bizim üzerimize düşen sadece dayanışma ziyaretinde bulunmak değil. Sendika ve iş güvencesi için işçilerin ve kamu emekçilerinin mücadelesini birleştirmemiz gerekiyor. Sendika hakkını çiğneyenlere karşı kamu görevlilerini göreve çağırıyoruz.

Güven, son olarak kamudaki ihraçlara karşı her hafta sonu yaptıkları oturma eylemlerinin bu haftaki adresinin Gaziemir olduğunun bilgisini vererek Hugo Boss işçilerini de sözünü söylemek için eyleme davet etti.

'FORM İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR'

Daha sonra kamu emekçileri, Torbalı Ayrancılar'da kurulu bulunan Form Koruyucu Ambalaj Fabrikasının grevdeki işçilerini ziyaret etti. Ziyaret esnasında KESK üyeleri "Form Koruyucu Ambalaj işçileri yalnız değildir" pankartını açarken "Zafer birleşen emekçinin olacak", "İş, ekmek yoksa barış da yok" ve "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı. 

'FORM İŞÇİSİ ÖRNEK OLUYOR'

Burada da konuşan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, grevin kazanımla sonuçlanması dileklerini ileterek "Form Mukavva'da sendikal hakkın kazanılmış olması tüm Torbalı açısından önemli. Bir çok fabrikadan işçilerin gözü kulağı bu grevdedir. Bu grevin sonucu İzmir'deki organize sanayi bölgelerini de etkileyecektir. Form işçileri, işçilerin birleşince haklarını alabileceğini gösteriyor" dedi.  

'OHALİ ANCAK MÜCADELE İLE AŞARIZ'

Yaklaşan 15-16 Haziran'a da dikkat çeken Güven şunları söyledi: Konfederasyonlar ayrım gözetmeksizin bu mücadeleleri desteklemektedir. İşçilerin fiili mücadele ile elde ettikleri grev hakları OHAL ile ile ellerinden alınmak isteniyor. Öte yandan kıdem de fona devredilerek iş güvencesi ortadan kaldırılmak isteniyor. OHAL karanlığından kazanılmış haklarımızı koruyarak çıkabilmeninin yolu, işçilerin ve kamu emekçilerinin ortak mücadelesinden geçiyor. 

Evrensel

Editör: Haber Merkezi