Açıklamada, gözaltı işleminin sendikal bir eylemin teröre destek ve propaganda eylemi şeklinde yapıldığı söylendi.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, KESK'in aldığı karar üzerine 29 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen iş bırakma eylemine katılan İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Eğitim Sen üyelerinin dün gece gözaltına alınması üzerine yazılı açıklama yaptı.

Gözaltı işleminin sendikal bir eylemin teröre destek ve propaganda eylemi şeklinde gösterilerek yapıldığını ileri süren Akkan, "Yapılan gözaltı işlemi tamamen kanunsuz bir işlem olmanın yanı sıra İzmir’de oynanan kara mizaha konu oyunun bir parçası olma özelliği taşımaktadır. Ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde KESK’in aldığı eylem kararına katılmak suç gösterilmeye çalışılarak, eyleme katılanlarda bu tür gözaltı, soruşturma gibi işlemlerle suçlu gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. İzmir’de toplumsal muhalefete ve özellikle KESK’e yönelik bir cadı avının sonucunda yapılan bu gözaltılar Anayasa oylamasında ‘hayır’ diyenlere ve diyecek olanlara bir gözdağıdır. Numan Kurtulmuş’un bastığı tehdit ve şantaj düğmesinin meyveleri olarak değerlendiriyoruz" dedi.

"Yapılan bu yanlıştan derhal vazgeçilerek arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını bekliyoruz" diyen Akkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Anayasaya hayır diyecek olan toplumsal muhalefetin bu tür gözdağlarına pabuç bırakmayacağının bilinmesini istiyoruz. Bu tür saldırılar ancak bizlerin direnme gücünü arttırır. Ülkeyi bir muz cumhuriyetine dönüştürme heveslilerine buradan bir kez daha sesleniyoruz. Sizin baskılarınızla, saldırılarınızla diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. Bu memleket bizim."

Editör: Haber Merkezi