Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) binlerce kamu çalışanın ihraç edilmesini ve açığa alınmasını protesto etmeyi sürdürüyor. 

Evrensel'de yer alan habere göre Narlıdere eski belediye binası önündeki eylemde kamu emekçileri, "İhraçlarınıza, Açığa Almalarınıza, Sürgün ve Cezalarınıza Teslim Olmayacağız' yazılı pankart açarak sık sık, "Karanlığa teslim olmayacağız" ve "KHK'lar gidecek biz kalacağız" sloganlarını attı. 

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı İsmet Süzer 'Kalıcı- OHAL-KHK Darbe Düzenine' karşı mücadeleye çağırarak "Onlarca yıl emek vererek kazandığımız işimizi KHK'larınıza kurban etmeyeceğiz. İşimizi lütuflarla elde etmedik. Sizin iki dudağınızla çıkan sözlerle kararnameye dönüştürülemez. Eğer suçlu varsa hiç bir soruşturmaya tabi tutmadan arkadaşlarımızı ihraç ederek güvencesiz bir geleceğe mahkum edenlerdir. Zaman geçirilmeden hukuk bir an önce işletilmeli, arkadaşlarımız işlerine geri dönmeli ve bize bu hukuksuzluğu yaşatanlar yargılanmalıdır" dedi. 

Süzer, işlerine iade talebiyle başlattıkları açlık grevlerinin 255. gününe girdiği Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için de destek çağrısı yaptı.

      

Editör: Haber Merkezi