KESK İzmir Şubeler Platformu KHK'ler ile ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve işlerine geri dönmek için başlattıkları açlık grevleri eylemi 140. gününe giren tutuklu eğitim emekçisi Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.. 

Karşıyaka İskele karşısında bir araya gelen kamu emekçileri "İhraçlarınıza, Açığa Almalarınıza, Sürgün ve Cezalarınıza Teslim Olmayacağız" pankartı açarak ' Ne Darbe Ne OHAL Demokrasi Derhal', 'İşimizi Geri İstiyoruz' ve 'Nuriye - Semih Yalnız Değildir' sloganlarını attı. 

Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan BTS Şube Başkanı Bülent Çuhadar, haksız/hukuksuz ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmesi ve güvenceli iş güvenli gelecek taleblerinin yerine gelmesi mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayarak "Adalet gelecek! OHAL KHK Rejimi gidecek, biz kalacağız!" dedi. 

'Darbeyi işçiler, emekçiler mi yaptı, yoksa sizin eski ortaklarınız mı yaptı? Darbenin siyasal ayağı ne zaman ortaya çıkarılacak?' sorularını soran Çuhadar şunları söyledi "Kamuyu parsel parsel, kurum kurum paralel yapıya teslim eden AKP ne zaman hesap verecek? Bu ülkede 15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra teklif edilen Hakikatleri Araştırma Komisyonunun kurulmasına neden engel oldunuz? AKP önce kendine bakmalı, kendi çöplüğünü temizlemelidir. Biz hukuk istiyoruz ve adalet istiyoruz. Yargılanmaktan korkan biz değiliz, yargılanmaktan korkan bugünkü siyasi iktidar, Saray saltanatıdır. Yargılanmaktan korkan bu ülkeyi savaşa, ranta peşkeş çeken sermayeye kul olan AKP iktidarıdır" 

Yakın zamanda kamuda başlayacak TİS sürecine de değinen Çuhadar "İş güvencemizi siyaseten ortadan kaldıran AKP iktidarı, söz de  eni sonu belli “Toplu Sözleşme” oyunu ile yine memurları ve emeklileri yandaş sendikası ile birlikte kandırmaya çalışıyor. OHAL’in olduğu emekçilerin örgütlenme ve kendini ifade etme haklarının gasp edildiği bir ortamda gerçek bir TİS olabilir mi? Gerçek toplu sözleşme gerçek bir sendika ile emekçilerin mücadelesi ile yapılabilir. İş güvencemiz yoksa TİS’de yok .Zafer birleşen emekçinin olacak" dedi. 

Çuhadar son olarak kamu emekçilerini iş güvencesi, ihraçların işe iadesi ve OHAL’in kaldırılması için 28 Temmuz Cuma Günü işyerleri önünde açacakları TİS Masalarını çağırdı.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi