YAĞIZ BARUT / İZGAZETE - Yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “OHAL siyasal iktidar ve sarayın elinde, tek adam diktatörlüğü hedefinin önündeki engelleri temizleme silahına dönüşmüştür. AKP varlığını ve iktidarda kalmasını OHAL’e bağlamış durumdayken bununla da yetinmeyip ülkeyi olağanüstü halden savaş haline getirmiştir.  OHAL ve savaş, AKP’nin oksijen tüpü haline gelmiştir. AKP’nin ülkeyi OHAL’siz ve savaş politikaları olmadan yönetmeyeceği gerçeğini görmemiz gerekmektedir. Korkmayacağımızı, susmayacağımızı ve itaat etmeyeceğimizi belirtiyoruz. Yarın çocuklarımıza anlatacağımız bu vakur duruşları tarih yazacaktır. Yaşasın dayanışma, yaşasın mücadelemiz”

GENEL YAYIN YÖNETMENİMİZ ÜMİT KARTAL'A DESTEK

KESK’in yaptığı açıklamada, gazetemiz genel yayın yönetmeni Ümit Kartal’a destek çıkıldı. Açıklamada, “Değerli arkadaşımız Ümit Kartal, ‘Savaşa karşı barışı savunduğu için ve bununla ilgili yazılar yazdığı için gözaltına alınmıştır. Biz de KESK olarak bu değerin arkasındayız. Yaşamı savunuyoruz. Ölüme karşı çıkıyoruz. Barışı savunuyoruz. Bu ülkede Türk Tabipler Birliği (TTB) yeminine bağlı kaldığı için, bu ülkenin halkının sağlığını savunduğu için, doğayı savunduğu için, insanlığın ortak değerlerini savunduğu için hedefe konuldular. Aykırı bir düşünceyi dile getirdikleri için, tek rengin dışında bir rengi dile getirdikleri için hedefe konuldular. Bizde bu itirazımızı dile getiriyoruz. Gökyüzü mavidir, karartamazsınız. Denizler mavidir, karartamazsınız. Bu gerçeklerden asla vazgeçmeyeceğiz.” İfadeleri kullanıldı. 

Açıklama sırasında sık sık, ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’ ve ‘Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi’ sloganları atıldı. 

Editör: Haber Merkezi