BERKCAN ZENGİN / İZ GAZETE - KESK İzmir Şubeler Platformu, KHK ile işlerinden atılan ardından işlerine geri dönmek ve başlattıkları açlık grevinin 112. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmasını protesto etmek için basın açıklaması sonrasında oturma eylemi düzenledi.

Karşıyaka İskelesi önünde gerçekleşen oturma eylemine katılan işlerinden ihraç edilen akademisyenler, yurttaşların yanı sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bugün Dokuz Eylül Üniversitesi'nde ihraç edilen akademisyenler de katıldı. "Herkes için adalet ihraçlar geri alınsın " ve "Açlık grevinin 75'inci tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça serbest bırakılsın" yazılı pankartların arkasında toplanan açıklamada, sık sık "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız, Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganları atıldı.

'BU KARANLIĞA IŞIK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Yurttaşlar adına konuşan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, barıştan demokrasiden ve özgürlükten yana olan kamu emekçilerinin bir gecede KHK'lar ile ihraç edildiğini belirterek, kamu emekçileri olarak hukuksuz ihraçlar karşısında yılmadıklarını ve işlerini gerı almak için alanlarda olduklarını vurguladı. Bugün Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 17 eğitim emekçisinin ihraç edildiğini söyleyen Kılıç hukuksuz ihraçlar sona erene ve kamu emekçileri işleri geri dönene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Ayrıca Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini belirten Kılıç, tüm kamuoyunu duyarlı olmaya davet etti.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven ise AKP'nin akademisyenlerden gazetecilere tüm muhalif kesimleri OHAL hukuksuzluğu ule baskı altına alınmak istediğini ifade etti. Adalet arayışının halkın kendinde olduğunu söyleyen Güven hükümetten adalet beklemediklerini ve adlaeti emekçilerin sağlayacağını vurguladı. 30 Haziran'da adalet yürüyüşüne katılacaklarını da belirten Güven, "Bu karanlığa ışık olmaya devam edeceğiz" dedi.

'GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Oturma eylemi sırasında söz alan bugün DEÜ rektörü tarafından ihraç edilen akademisyen Erkin Başer, bugün yeni bir uygulama ile karşılaştıklarını ve rektör tarafından açığa alındıklarını söyledi. Başer "Rektör kraldan çok kralcı davrandı" dedi. OHAL rejimi ile yönetilen ülkede ihraçların devam ettiğini belirten Başer, üzgün olmadıklarını ve geleceklerine sahip çıkacaklarını vurguladı. Basın açıklaması alkış ve sloganlarla sonlandı.

Editör: Haber Merkezi