TUGAY CAN / İZ GAZETE - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve KESK’e bağlı sendikalar adalet, demokrasi ve barışı güçlendirme talepleriyle 11 Ocak tarihinde İzmir’de kitlesel bir bölge mitingi düzenleyecek.

Mitinglere ilişkin KESK Genel Merkezi tarafından alınan karara göre Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenecek olan bölge mitingleri öncesinde KESK Genel Merkezi yöneticileri tarafında il gezileri gerçekleştirileceği bilgisine ulaşıldı.

Gerçekleşecek bölge mitingi için KESK’in dışında yer alan emek örgütleri ve emekten yana tavır alan siyasi partilere de çağrıda bulunulurken KESK Genel Merkezi’nin de peşi sıra mitingler için harekete geçtiği öğrenidli

İSTANBUL, MERSİN VE DİYARBAKIR

Bu kapsamda ilk miting 8 Aralık tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek. 21 Aralık’ta Mersin, 22 Aralık’ta ise Diyarbakır mitinglerinin ardından ise 11 Ocak tarihinde İzmir’de miting gerçekleşecek.

Geçtiğimiz hafta 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Ankara Tandoğan Meydanı’nda KESK’e bağlı Eğitim-Sen yaklaşık 5 bin eğitim emekçisinin katılım gösterdiği bir buluşma düzenlemişti.

Editör: Haber Merkezi