YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a tebrik ziyaretinde bulundu.

BAYRAM ÖNCESİ GIDA YARDIMI VE TİS MÜJDESİ

Ziyarette ayrıca İstanbul seçimlerinin hukuksuzca iptal edilmesi, iktidarın yarattığı kriz ve işsizliğin yanı sıra, Karşıyaka’nın geleceği de konuşuldu. Ziyaretten, Karşıyaka’lı emekçileri sevindirecek iki müjdeli durum ortaya çıktı. Buna göre, 696 Sayılı KHK ile belediye şirketine geçen 1500’e yakın park-bahçe, fen işleri, temizlik işleri, destek hizmetleri ve tüm çalışanlar için Ramazan Bayramı’nda 300 TL gıda yardım çeki verilecek. Aynı zamanda, uzun süredir Karşıyaka Belediyesi işçilerinin örgütlü olduğu DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın yetkili sendika olmasıyla birlikte, toplu sözleşme sürecinin başlayacağı duyuruldu.

Ziyaret sırasında, Karşıyaka Belediyesi emekçilerine bayramın erkenden geldiği belirtilerek, sosyal belediyecilik anlayışıyla Türkiye’nin tamamında, her şeyin çok güzel olacağı vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi