Karşıyaka Belediyesi'ne ait KENT A.Ş.'de çalışan 500 üzerinde işçiye mali sıkıntılar gerekçe gösterilerek 3 aydır ek ödeme yapılmıyor. Genel İş üyesi işçiler eyleme hazırlanıyor.

Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı sosyal tesisler ve idari hizmet birimlerinde çalışan Genel İş İzmir 5 Nolu Şube üyesi KENT A.Ş. işçileri toplu iş sözleşmesinden doğan ikramiye ödemelerini 3 aydır alamıyor.

Evrensel'de yer  alan habere göre şçilere bir süredir maaşların gecikmeli yattığı belediyede işçilerin alacaklarının tutarı 3 ile 5 bin arasında değişiyor. KENT A.Ş. işçileri zor günler geçiyor. İşçilerin yaşadığı sıkıntı önceki hafta işyeri temsilcileri ile belediye yetkililerinin gerçekleştirdiği son toplantının ardından da çözülemedi. 

Gelişmeler sonrasında erkek çalışanlar sakal bırakma, kadın personel de işe fular takarak gelme kararı aldı. İşçilerin ek ödemelerinin verilmemesine gerekçe olarak mali sorunlar olduğu ileri sürüldü.  İşçiler önümüzdeki günlerde belediye önünde eylem yapmaya hazırlanıyor. 

'KASADA PARA OLMADIĞINI SÖYLEDİLER'

Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, “Ne yazık ki bir süredir sıkıntının çözümü için belediye ve şirket yöneticileriyle sürdürdüğümüz görüşmelerden ve çabalarımızdan sonuç alamadık. Bizlere yılbaşından önce işçiye ödeme yapılamayacağı ve şirket kasasında para olmadığını söylediler. Biz bu sıkıntının bir önce çözülmesini çalışanlarımızın haklarını almasını diliyoruz. Bu konuda belediye yetkililerinden de gereken anlayışı bekliyoruz. Ne yazık ki bu durumdan ötürü, 500 kadar işçi yeni yıla buruk girecek” dedi. 

Editör: Haber Merkezi