İz Gazete - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası'nda örgütlü olan Karabağlar Belediyesi işçileri, sendikalarının belediyeyle yaptığı iş sözleşmesi görüşmelerinden beklediği sonucu alamayınca greve çıkma kararı aldı.

915 işçiyi ilgilendiren görüşmelere dair yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması sonrasında grev hazırlıklarını tamamlayan işçiler, yarın sabah saatlerinden itibaren greve çıkacak. Talepleri karşılanana kadar Karabağlar Belediyesi'nde işçiler tarafından yapılan tüm hizmetleri durduracak olan işçiler, belediyenin taleplerini kabul etmemesine ise tepkili.

'Bu işyerinde grev var' pankartlarından, 'grev gözcüsü' 'grev sözcüsü' önlüklerine kadar, teknik olarak tüm hazırlıklarını tamamlayan işçiler, üye arkadaşlarını da grev konusunda bilgilendirdi. İşçilerin greve çıkmasına saatler kala Karabağlar Belediyesi'nin sendika ile yeni bir görüşme yapıp yapmayacağı ise belirsiz. İşçiler taleplerinin karşılanması konusunda ise kararlı.

Keza, geçtiğimiz hafta yine aynı sendika Konak Belediyesi ile örnek bir sözleşme imzalamış, taleplerinin karşılanmaması durumunda greve çıkma kararı alan Konak Belediyesi işçileri, imzalanan sözleşmeden bir hayli memnun kalmıştı. Konak Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan sözleşme, Türkiye çapında örnek sözleşme olarak gösterilmişti. 

İLGİLİ HABER: Konak’ta ‘Hayırlı’ iş sözleşmesi

 

Editör: Haber Merkezi