İz Gazete - DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, TMMOB İKK Sözcüsü Melih Yalçın ve DİSK Emekli-Sen üyelerinin katıldığı basın toplantısında konuşan genel başkan Kani Beko,  Türkiye’nin kara ve acılı günlerinden birini daha yaşadığını söyledi.

“Öncelikle bu katliamı şiddetle lanetliyor, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” diyen Beko her gün katliamları lanetlediklerini ama ülkede insanların yitip gitmeye devam ettiğini söyledi.

Açıklamasında 10 Ekim Ankara Katliamı’nı hatırlatan Beko, “Tekrar tekrar aynı filmi izliyoruz, tekrar tekrar aynı acıları yaşıyoruz. Ölen her insanımızla hep beraber ölüyoruz. Kolu kanadı kırılan her insanın acısını bedenimizde hissediyoruz” şeklinde konuştu.

Dolmabahçe’de yaralanan ve ölen insanlar yerden kaldırılmamışken 'Başkanlık' açıklamaları yapanlara eleştiren Beko, insanlar ölürken, siyasi hesaplar peşinde koşmanın insanlığı öldürmek anlamına geldiğini vurguladı.

“Bugün soru sormak bir yurttaşlık görevi olduğu kadar insanlık görevidir. Korkmadan sormalıyız, korkmadan konuşmalıyız” diyen Beko açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Katliamları omuz omuza lanetlerken yıllardır bu ülkeyi tek başına yönetenlere soru sormaktan da korkmamalıyız. Ben buradan soruyorum: 

“Türkiye’de genel seçimlerin yapıldığı Haziran 2015’ten itibaren 20’nin üzerinde bombalı saldırıda yüzlerce yurttaşını yitirmiş olması tesadüf müdür? Neden Türkiye o tarihten itibaren şiddet sarmalına girdi?  

7 Haziran 2015 seçimlerinde ‘tek başına iktidar çıkmadığı için kan akıyor’ dediler. Eğer iktidar partisine oy verilirse, tek parti iktidarı kurulursa kanın duracağını, kurulmazsa kaos geleceğini söylediler.

7 Haziran’ı yok saydılar, yeniden seçime girdiler. Tek parti hükümetini de kurdular. Peki akan kan durdu mu, katliamlar bitti mi, terör son buldu mu?”  

Açıklamanın ardından DİSK Emekli-Sen üyeleri de TBMM'de süren bütçe görüşmelerine ve emeklilerin sorunlarına dair bir basın toplantısı düzenledi.

Editör: Haber Merkezi