İz Gazete - İZSU ve Halk Bankası arasında imzalanan Promosyon Sözleşmesi (Maaş Özendirme)’nden faydalanamayan tayinle gelen, Askeriye ve İl Özel İdare’den geçiş yapan memurlar bu anlaşma kapsamına alınmamış ve bu haktan yararlandırılmamışlardı.

Mağduriyetin giderilmesi adına Tüm Bel Sen İZSU İşyeri Temsilcisi Erdal Tali üzerinden İzmir 2. İdare Mahkemesi’ne açılan dava kazanımla sonuçlanarak, promosyondan yararlanamayan memurlar da artık faydalanabilecek.

Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube’den yapılan açıklama şu şekilde:

İZSU Personelinin Maaş Promosyon Sözleşmesine İlişkin Açılan Dava Kazanımla Sonuçlandı

19.05.2013- 30.04.2016 dönemini kapsayan Maaş Promosyon Sözleşmesi (Maaş Özendirme) İZSU Genel Müdürlüğü ile Halk Bankası A.Ş arasında imzalanmıştı. 19.05.2013 Tarihinde çalışmakta olan tüm memurlar 1520 TL olarak belirlenen rakamı almışlardır.

Ancak 19.05.2013 tarihinden sonra kurumuza göreve başlayan, tayinle gelen, Askeriye ve İl Özel İdaire’den geçiş yapan vb. gibi memurlar bu anlaşma kapsamına alınmamış ve bu haktan yararlandırılmamışlardır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Eshot Genel Müdürlüğü’nün yaptığı Promosyon sözleşmelerinde bu tür mağduriyetler oluşmamaktadır. Buradaki temel sorun sözleşme imzalanma aşamasında tarafların bu öngörüde bulunmayıp sözleşmeye bu durumla ilgili bir madde koymamasından(mevcut maddeyi sözleşmeden çıkarmasından) kaynaklanmaktadır.

28.11.2014’de Tüm-Bel-Sen 1 Nolu Şube İzsu İşyeri Temsilcimiz Erdal TALİ üzerinden, görev yaptıkları dönem için promosyon ücretini alma yönündeki talebine hem Kurumumuz hem de Halk Bankası tarafından ‘sözleşme gereği verilemez’ yanıtı ile karşılaştık. Benzer durumda, farklı illerde (Kayseri, Bursa) bu tip maaş promosyon sözleşmeleri yüzünden mağdur olan üyelerimizin açmış olduğu davalarda olumlu sonuçlar alınmıştır.

TÜM BEL SEN İZSU İşyeri Temsilcimiz Erdal Tali üzerinden sendikamız tarafından 08/01/2015’de İzmir 2. İdare Mahkemesi’ne açmış olduğumuz dava kazanımla sonuçlanmıştır.  19.05.2013 tarihinden sonra IZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan ve maaş promosyon ücretinden yararlanamayan kamu emekçileri 30.04.2016 tarihine kadar sendikamıza gelerek dilekçe doldurmaları gerekmektedir. 

Editör: Haber Merkezi