Ender Gündüz / İz Gazete - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Valiliği’nin yüzde 50 oranında ortak olduğu İzmir Jeotermal A.Ş.’de örgütlü olan TES İş İzmir 1 Nolu Şube arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenerek zam ve sorunun çözümünü istedi.

Arabulucunun devreye girdiği, 2016-2017 yılları arasını kapsayan TİS sürecinde sona yaklaşılıyor. Sosyal haklar konusunda anlaşmaya varılan süreçte, anlaşılmayan konu ise zam. TES İş’in yüzde 15 zam isteğine karşılık, işveren yüzde 9 teklifinde bulundu.

İZSU önünde yapılan basın açıklamasında, Türk İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Kaynak ve Türk İş'e bağlı sendikaların başkanları da katıldı.

“VALİ VE BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI YARDIMCI OLMADI”

Şube Başkanı Muharrem Ekin, sendika olarak hem İzmir Valisi hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşme yaptıklarını ifade etti. Ekin, “Yardımcı olacaklarını söylediler ancak yardımcı olmadılar. Maaşlara yapılan zamm, artan vergi dilimi oranıyla birlikte yok oluyor” şeklinde konuştu.

'BU İNSANLARI DA DÜŞÜNMELİSİNİZ'

İşverenin kazancının iyi olduğunu ve cirosunun 20 milyon olduğunu söyleyen Ekin, “İşveren 15 gün önce basın önünde Seferihisar işyerlerini elektirik üretmek için 500 bin dolara kiraya verdiler. 20 yıllığına imzalandı. İşverenin ekonomik kazancı iyidir. Bu işçi olmadan bu parayı kazanamazsınız. Bu insanları da düşünmelisiniz” dedi.

Editör: Haber Merkezi