BUĞRA KIZILKARA/ İZ GAZETE- İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve temel tüketim maddelerine yapılan zamları protesto etmek için Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, "Gıda ürünlerinden doğalgaza, akaryakıttan elektriğe kadar tüm ürünlere birbiri ardına gelen zamlar, emeğiyle geçinen geniş toplum kesimlerinin hayatlarını sürdürülemez hale getirdi. Elektrikte kademeli tarifeyi kademeli zulüm yaptılar. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamların bütçeye aylık maliyeti şimdiden 565 TL oldu. Bu faturalar ödenmez; bu faturaları ödetmeye kalkmak bu karda kışta milyonlarca insanı elektriksiz bırakmak demektir" dedi.

TALEPLERİ SIRALADI

Kara kışın ortasında, bu hayat pahalılığı ve ekonomik kriz içinde yurttaştan daha fazla fedakârlık beklemenin aymazlık olduğunu vurgulayan Vardal, talepleri şu şekilde sıraladı:

-Başta gıda ürünleri olmak üzere elektrik, doğalgaz, akaryakıt, ulaşım gibi temel ihtiyaç kalemlerine yapılan zamlar geri alınmalı, vergiler düşürülmelidir.

-Yoksulluk sınırının altında yaşayan kesimlerin temel gereksinimleri karşılanmalıdır.

-Öncelikle 150 kWh elektrik yardımı uygulaması şeffaflaştırılarak ölçütleri kamuoyu ile paylaşılmalı ve yardım sınırı aylık 230 kWh’a yükseltilmelidir.

-Konutlarda elektrik, doğalgaz ve suya yansıyan KDV sıfırlanmalıdır.

-Kalıcı çözüm için enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır. -

Editör: Haber Merkezi