TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İzmir’in birçok belediyesinde toplu iş sözleşmesi yetkisi KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen’e geçti.

Sendika ayrıca İzmir genelinde de en çok üyeye sahip olarak yetkili sendika oldu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen 4164 üye ile İzmir’de en fazla üyeye sahip olan sendika olarak kayıtlara geçti. Çevre ve Şehircilik İŞl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre ayrıca Türk Yerel Hizmet-Sen’in 773, Bem Bir-Sen’in 590, Bağ. Yerel Hizmet Sen’in 10, Bel Bir-Sen’in 15, Tüm Yerel-Sen’in ise 3963 üyesi bulunuyor.

BÜYÜKŞEHİR’DE YETKİ TÜM BEL-SEN’DE

KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen ise başta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendika olmasıyla ön plana çıkarken ayrıca İzmir’in Bayraklı, Ödemiş ve Kemalpaşa Belediyeleri’nde de yetkili sendika olmayı başardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetkiyi almasının ardından Büyükşehir Belediyesi önünde kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştiren sendika ayrıca yapılan açıklamada ilerleyen süreçte toplu iş sözleşmesi için çalışma içerisinde olacağını kaydetmişti.

‘BU BAŞARI HEPİMİZİN’

Öte yandan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün verilerine ilişkin Tüm Bel-Sen İzmir şubesi de yaptığı açıklamada “Bu başarı hepimizin, yaşasın örgütlü mücadelemiz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi