TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Libya Tezkeresi’ne ilişkin DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de katıldı.

Basın açıklamasını İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu dönem sözcüsü Melih Yalçın okurken açıklamada ayrıca Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç ve Genel-İş Sendikası 5 No’lu şube yöneticisi Şafak Yıldız da hazır bulundu.

Basın açıklamasını okuyan Melih Yalçın, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak ölüme karşı barışı savunacaklarının altını çizdi.

‘TEZKERE ÇÖZÜM OLMADI’

Türkiye’nin tarihin en büyük ekonomik ve siyasal krizini yaşadığını ifade eden Melih Yalçın, “Bugüne kadar Suriye ve Irak başta olmak üzere TBMM’den geçen tezkerelerin kalıcı bir çözüm getirmediği ve sorunları büyütmektedir” diye konuştu.

Libya’ya gerçekleşecek olan askeri müdahalenin Türkiye’nin ulusal çıkarlarına değil AKP’nin Türkiye’de iç ve dış politikada yaşanan tıkanma çabası olduğunu aktaran Yalçın, “İç savaş halindeki Libya‘ya asker gönderme, AKP’nin Türkiye’de iç ve dış politikada yaşanan tıkanmayı aşma çabasından başka bir şey değildir. AKP’nin Suriye ile başlayan, bugün Libya ile sürdürülmek istenen hamlelerinin ülkeyi daha fazla çıkmaza sürüklemesi olasılığı hiç de yabana atılacak cinsten değildir” ifadelerini kullandı.

AKP’nin savaş politikalarının her geçen geriye dönük tahribatlar yarattığını ve halkları birbirine düşman ettiğine vurguda bulunan Melih Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin, emekçilerin ihtiyacı yeni tezkereler değil, hızla barışı ve demokrasiyi tesis edecek adımların atılmasıdır. Libya tezkeresi derhal iptal edilmeli, savaş politikalarında ısrardan vazgeçilmelidir”

'BARIŞTAN YANA TUTUM ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Yalçın, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, Türkiye’yi Libya’da yaşanan iç savaşa taraf olmaya zorlayan her adımın karşısında olduklarını belirterek “Hangi amaçla olursa olsun başka bir ülkeye yönelik her türlü askeri ya da siyasi müdahalenin karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Yeni bir tuzağa düşmemek için barış, demokrasi ve halkların kardeşliğinden yana olan tüm kesimleri barıştan yana tutum almaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu dönem sözcüsü Melih Yalçın ayrıca iktidarın uzunca süredir milliyetçiliği, dini ve mezhepçiliği kullanarak gerçekleştirdiği kara propagandaya karşı barış talebinde ısrar edeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi