ÖZLEM KARA- HİLAL TAŞÇI/ İZ GAZETE İZMİR Büyükşehir Belediyesi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ( DİSK) arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzaladı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

YENİ SİSTEME GEÇİYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Taşerona hayır kadroya evet” diyerek, “DİSK’in Kurucusu Kemal Türkler’i 40 yılında özlemle anıyoruz. Bugün KHK’dan mağdur olan çalışanlarımızın diğer personellerimizden bir farkı olmadan sosyal haklardan da yararlanabileceği yeni bir sisteme geçiyoruz. Belediye’ye bağlı şirketlerimizde mevcut toplu sözleşmelerde yer alan sosyal haklardan yararlanmaya başlıyorlar. Üç bin altı yüz altmış dört çalışanımız, bu haktan yararlanacak. Diğer şirketlerle birlikte dört bin yüz doksan sekiz çalışanımızın bu haklardan yararlanmasını sağlayarak mağduriyetlerini gideriyoruz” diye konuştu.

SON NOKTAYI KOYUYORUZ

DİSK 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, “Asıl sözleşmenin ilk tohumunu bir buçuk yıl önce Belediye’nin önünde birlikte mücadele vererek yapmıştık. Bugün de son noktasını koyuyoruz” diyerek konuşmasına başladı. Yıldız,“Günlerden beri yazılan çizilen, yıllardan beri haksızlığa uğrayan 98 lira yevmiye alıp 102, 107, 113, 119, 122; güvenlik arkadaşlardan bahsediyorum. Bu arkadaşlarımızın aralarında olan eşitsizlik eskisi gibi devam etmeyecek. 1148 tane arkadaşımızın yevmiyesi 123,46 oldu. Bununla birlikte güvenlikte çalışan 2846 arkadaşımız aynı grupta oldu. Güvenlik arkadaşlarımıza yeni bir grup oluşturduk artık E1,2,3 grubunda olacaklar. Birinci yıl 80 değil 112 gün ikramiye verildi” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi