İZ GAZETE - Tüm Bel Sen emekçisi Haydar Aslan, 2014-2016 yılları arasında imzalanan toplu sözleşmede yaşanılan kesintiler için açtığı davayı kazanarak tüm emekçilere emsal niteliğinde bir karar aldırdı.

Aslan’ın açtığı dava, hak kayıplarına uğrayan memurlar için öncü niteliği taşıyor. Geçtiğimiz gün Bayraklı Belediyesi Başkanı Hasan Karabağ ile görüşen ve bugün yeniden Karabağ ile görüşecek olan Tüm Bel Sen yönetimine, görüşmenin iptal olduğu bilgisi verildi. Bunun üzerine Hasan Karabağ ’ın isteğiyle avukatı ve yardımcısı ile görüşen emekçiler, mahkeme kararına rağmen kesintilerin devam edeceği ve mahkeme kararının belediye tarafından yeniden inceleneceği cevabı aldılar.

Bayraklı Belediyesi çalışanları, Haydar Aslan’ın kazandığı davayı örnek göstererek kendi maaşlarında kesintiye uğramamak için Bayraklı Belediyesi İnsan Kaynakları bölümüne giderek dilekçe vermek istediler. Ancak bu talepleri insan kaynakları tarafından reddedildi. Oldukça yoğun bir katılım gösteren çalışanların baskısı karşısında dilekçeleri kabul eden kalan insan kaynaklarıyla çalışanlar arasında yaşanan kriz sona erdi.

Editör: Haber Merkezi