Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ şirketinde çalışan 10 bin emekçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde sona gelindi. İZENERJİ’de örgütlü konumda bulunan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (DİSK) Genel İş İzmir 2 Nolu Şubesi ile Büyükşehir Belediyesi kapsamında işveren sendikası konumunda olan Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası (SODEM-SEN) arasında gerçekleşen TİS görüşmelerinde sendikanın yüzde 50 zam talep etmesi karşın işveren yüzde 15 zam teklif etmiş ve uzlaşı sağlanamamıştı.  Sendikanın en önemli talebi olan eşit işe eşit ücret ve bazı maddeler de kabul edilmemişti. İşçi ve işveren sendikası arasında 8 Mart’ta başlayan arabulucu süreci de sona ererken TİS uzlaşısı sağlanamadı. Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, konuya ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulundu. 

‘YA GREV YA UZLAŞI’
Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, “Biz başından beri çağrıda bulunduk; ‘Gelin bu süreci masada bitirelim’ dedik, masada bitmezse de ne gerekiyorsa yapacağımızı açıkça söyledik. Arabulucu süreci sona erdi. Zam oranında uzlaşı sağlanamadı, eşit işe eşit ücret talebimiz konusunda bir gelişme yok, uyuşmazlık tutağını tuttuk. Arabulucu, bunu İŞKUR’a bildirecek, İŞKUR da bunu genel merkezimize bildirdikten sonra 60 günlük sürecimiz başlayacak. 60 günlük süreçte uzlaşı da olabilir grev kararı da olabilir.  O sürede uzlaşı sağlanamazsa grev kararını kapıya asarız” diye konuştu. 

ÇAĞRI YAPTI
SODEM-SEN’e uzlaşı için çağrı yapan Yıldız, “Süremiz var, gelin bu toplu sözleşmeyi uzlaşı içinde bitirelim. Eğer emekçilerin talebini görmezlikten gelirseniz 10 bin tane emekçiyle alınacak kararla alanda mücadelemizi veririz” dedi.

Editör: Haber Merkezi