Gizem TABAN/İZ GAZETE- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikası ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında 7 Ocak’ta başlayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde sona gelindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN ve ESHOT’ta örgütlü konumda bulunan Genel İş Sendikası’nın TİS süreci 7 bin 50 işçiyi kapsıyor. 8 Mart’ta itibarıyla arabulucu sürecinin başladığı TİS görüşmelerinde İZELMAN’da örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube ile ESHOT’ta örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 3 Nolu Şubenin zam talebi yüzde 35 olurken Büyükşehir Belediyesi’nin teklifi yüzde 15 oldu. Görüşmelerde henüz uzlaşı sağlanamazken Genel İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal ve Genel İş Sendikası İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral yüzde 35 zam talebini ve ‘eşit işe eşit ücret’ çağrısını yineledi.

‘SÖYLEMLERİN MASAYA YANSIMASINI BEKLİYORUZ’
‘Eşit işe eşit ücret’ talebini vurgulayan Genel İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, “Toplu iş sözleşmemizin ana felsefesi eşit işe eşit ücret. Umarız süreci masada uzlaşı içerisinde bitiririz. Grev en son silahımız. Tunç Başkan her platformda eşit işe eşit ücretten yana olduğunu dile getiriyor. Biz de bu söylemlerin masaya yansımasını bekliyoruz” dedi.

‘YÜZDE 15 ZAM TEKLİFİ BİZİM İÇİN GEÇERLİ DEĞİL’
Yüzde 15 zam teklifini kabul etmediklerini belirten Genel İş Sendikası İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral, “Yüzde 15’lik teklif bizim için geçerli değil. Kesinlikle kabul etmiyoruz.  Eşit işe eşit ücret konusunun mutlaka çözülmesi gerekiyor. Aynı şirket içerisindeki eşitsizliği kabul etmiyoruz. Bu bizim olduğu kadar Tunç Başkanın da şiarı… Süreç tıkanma noktasına gelirse grev kararı almaktan çekinmeyiz ama o aşamaya getirme gibi bir derdimiz yok. Hala masada uzlaşma konusunda inancımız var” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi