Gizem TABAN/İZ GAZETE - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikası ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında 7 Ocak’ta başlayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN ve ESHOT’ta örgütlü konumda bulunan Genel İş Sendikası’nın TİS süreci 7 bin 50 işçiyi kapsıyor. 8 Mart’ta arabulucu sürecinin başlayacağı TİS görüşmelerinde İZELMAN’da örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube ve ESHOT’ta örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 3 Nolu Şubenin zam talebi yüzde 35 olurken, en önemli isteğinin ise eşit işe eşit ücret olduğu belirtildi. 

‘TEKLİF BEKLİYORUZ’
TİS sürecinde gelinen noktaya dair açıklamalarda bulunan Genel İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal ve Genel İş Sendikası İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral, arabulucu süreci start almadan önce Büyükşehir Belediyesi’nden teklif beklediklerini söyledi. 

‘YÜZDE 35 ZAM VE EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET’
Genel İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, TİS kapsamında şu ana kadar yapılan görüşmelerde 74 maddenin 51’inin, Genel İş Sendikası İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral ise 78 maddeden 21 maddenin uzlaşı içerisinde kabul edildiğini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi ile 5 Mart’ta yapılacak toplantıda ücret ile ilgili maddelerin masaya yatırılacağını belirten Topal ve Saral, zam taleplerinin yüzde 35 olduğunu ifade etti. 5 Mart’taki toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nden ücret konusunda teklif bekledikleri söyleyen Topal ve Saral, “En önemli talebimiz eşit işe eşit ücret. Aynı işi yapan emekçilere eşit ücret verilmesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bu anlamda bir adım atması gerekiyor” açıklamasında bulundu. 


Öte yandan 8 Mart’a kadar sendika ve işveren arasında uzlaşı olmaması halinde yaklaşık 1 ay sürecek olan arabulucu süreci başlayacak.

Editör: Haber Merkezi