İZ GAZETE - İzmir Banliyö Sistemi AŞ’de (İZBAN) işçileri 20 gündür grevde. Belediyenin çeşitli iddialarına rağmen grevlerine devam eden işçiler, İzmir halkından destek beklediklerini söyledi. Dayanışma ziyaretinde konuşan İZBAN işçisi Mücahit Yavuz, "Emeğimizin karşılığı olan, makul ve haklı bir talebimiz var. Bunun uğruna bizler, yani 342 mağdur işçinin istisnasız tamamı, 20 gündür, İZBAN A.Ş'nin ve belediyenin çarpılmış ve gülünç bütün spekülasyonlarına rağmen grevimizi sürdürmekteyiz. İzmir halkından durumumuzu anlamalarını, kendilerini bizlerin yerine koymalarını ve bizleri desteklemelerini temenni ediyoruz. Unutulmamalı ki bugün bu mağduriyeti yaşayan işçilerle benzer bir durumu yarın başka bir sektörde çalışmakta olan bir başla işçi yaşayabilir. Burada grevin ilk gününden bugüne bizim yanımızda olmaktan geri durmayan siz FKF üyesi dostlarımızın desteği bizi ayrıca mutlu etmekte. Çok teşekkür ederiz." dedi.

'SONUNA DEK YANLARINDA OLACAĞIZ'

Ziyarette açıklama yapan FKF İzmir İl Başkanı Erkin Çalışkan, "İzmir gibi büyük bir metropolün taşımacılık yükünün çok büyük ve mühim bir bölümünü üstlenen İZBAN işçilerin, 2012'den bu yana öyle ya da böyle yaşadıkları ekonomik anlamdaki mağduriyetin tanıkları olduk, oluyoruz. İstanbul ve Ankara'daki emsallerinin aksine, emeklerinin haklı karşılığı olan ücretler, İzmir'de düşük. Haksızlığın açık tablosu, işçilerin asmış oldukları ve üzerinde maaş bordrolarının olduğu pankartta alenen gözükmekte. Grev ve lokavtın anayasal bir hak olduğunu tekrar hatırlatırken, İZBAN işçileri bu hakkını kullanırken sonuna dek yanlarında olacağımızı belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

FKF üyeleri "Yoksullukla Savaş Umudu Paylaş" kampanyası kapsamında topladıkları oyuncak ve kitapları grevdeki işçilerin çocuklarına hediye etti.

Editör: Haber Merkezi