TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İz Enerji ile yetkili sendika Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi süreci içerisinde sona yaklaşıldı. Edinilen bilgiye göre işçiler 950 ila 1080 lira arasında zam alacak.

Genel-İş 2 No’lu sendikadan açıklanan bilgiye göre Taban ücretlerinde A grubuna yüzde 22, B grubuna yüzde 25, C grubuna yüzde 27, D grubuna yüzde 31 zam yapılacak.

Aralık ayında belirlenen toplu sözleşmede yövmiyenin 74 lira olmasından kaynaklı geriye dönük zam oranı 74 lira üzerinden hesaplanacağı ancak ikinci altı ayda 85 lira üzerinden zamlar üzerinden alınacak.

GIDA FİŞİNE 110 LİRA ZAM YAPILDI

Öte yandan 890 lira olan birleştirilmiş sosyal yardıma (gıda fişi)1100 zam gelerek 2 bin lira olduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız ise işverenle uzlaşamadıkları 15 madde kaldığını kaydeden Yıldız, KHK ile geçiş yapan emekçilere ilişkin 375. madde ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü aktardı.

Tunç Soyer ile Cumartesi günü bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Yıldız, “KHK ile geçiş yapan arkadaşlarımıza da 417 liralık market fişi verilmesi noktasında hemfikir olduk. Biz daha önce ‘hangi aşamaya gelirsek gelelim nihai kararı işçimiz verecektir’ demiştik. Dün bir Temsilciler Kurulu toplantısı gerçekleştirdik. Temsilciler Kurulu’ndan çıkan karar doğrultusunda birimlerimize sandıklar koyarak işçimiz en son geldiğimiz aşamayı oylayacaktır. Sandıktan çıkan karar doğrultusunda da toplu sözleşmemizde kararımızı vermiş olacağız. Mücadele çıkarsa mücadele de edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Birimlerde sandık kurulmasına ilişkin de konuşan Yıldız, “Toplu sözleşme sürecinde görüştüğümüz maddelerin konuşulup netleşmesinin ardından sandık kurulup toplu sözleşmeyi oylayacağız” dedi.

İşte Aralık ayında gerçekleşen ve şu anda görüşülen toplu sözleşmedeki ücretler:

'950 İLA 1080 LİRA ARASINDA ZAM YANSIYACAK'

Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube ile İz Enerji arasında en Aralık 2018’de gerçekleşen toplu iş sözleşmesi ile yeni Toplu İş Sözleşmesi’ni kıyaslayan Yıldız şöyle konuştu:

“Aralık ayındaki rakamlarla şu ana yaklaşık 950 lira ile 1080 arasında bir zam yansıdı. Sosyal haklarımızda ciddi düzelmeler oldu. Aynı işi yapıp da farklı şirketlerde çalıştığımız arkadaşlarımız vardı. Mesela İZELMAN. İZELMAN’da çalışan arkadaşlarımızla sosyal haklarımız bu sözleşmeyle hemen hemen eşitlendi. Örneğin eğitim yardımlarında aramızda ciddi uçurumlar vardı”

Editör: Haber Merkezi