TUGAY CAN / İZ GAZETE - Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ve işlerine son verilen işçilerin Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde işe iadesi için yapılan basın açıklamasına yoğun ilgi gösterildi. Yapılan basın açıklamasına DİSK Sosyal-İş Genel Sekreteri Celal Uyar, MYK üyesi Mufit Eres, DİSK Emeklisen MYK Üyesi Haldun Sulanç, MYK üyesi Muammer Çiçek, Ege Bölge Temsilcisi Yardımcısı Sadiye Sual, Aydın Şube Başkanı Ugur Onal, Salihli Şube Başkanı Zekayi Ekşi, Konak Şube Başkanı Kadir Altanhan, Emekli-Sen Buca Sekreteri İbrahim Üner, Aydın KESK Egitim-Sen, BES, SES  Başkan ve yöneticileri de katılırken, çok sayıda Aydınlının da katıldığı eyleme basın yoğun ilgi gösterdi. 

Basın açıklamasında Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden atılan işçilerin göreve dönmesi talep edilirken, Büyükşehir Belediyesi'ne bayrama kadar süre verildi. Açıklamada ayrıca verilen süre içerisinde, Belediye çalışanlarının işlerine dönmemesi halinde, Aydın'da DİSK olarak eylem yapılacağı duyuruldu.

KANİ BEKO ZİYARET ETMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta işe dönmek için eylem yapaan işçileri ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Kani Beko ise, “ Buradaki arkadaşlarımızın tamamı sendika üyesi. Bu arkadaşlarımıza bir yerde şaşı bakmak isterseniz, bu arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmaları denetim altına alırsınız, buradaki işverenlerin bana göre, sendika üyesi oldukları için işten atıldılar. Benim hiç kabul etmediğim bir şey var. Bir işyerinde bir disiplin kurulu kurmadıysanız, karar vermiyorsa bu doğru bir anlayış değildir. Kendisine biz önerdik, burada bir disiplin kurulu oluşturulsun. İşçiler burada kendilerini ifade etsinler. İşçi arkadaşlarımıza yapılan suçlamaları bağımsız kurulan disiplin kurulu üyeleri karar versin. Bir an önce yapılan bu yanlıştan dönülmeli diye düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi