TUGAY CAN / İZ GAZETE - AKP’li Bergama Belediyesi tarafından işten çıkartılan ve geçtiğimiz günlerde eylemleri Bergama Kaymakamlığı tarafından Erdoğan’ın İzmir ziyareti sebebiyle yasaklanan Bergama emekçileri için DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasında ayrıca DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da bulundu. 

‘YA HAK-İŞ YA İŞ!’

Basın açıklaması öncesinde konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 2020 yılına girerken DİSK’in Genel Kurulu’nu bitirdiğimiz bu dönemde tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de işçi kıyımları devam ediyor” dedi.
Sarı ayrıca Bergama Belediye yönetimi tarafından işçilerin “Ya Hak-İş ya iş” denilerek baskıya maruz bırakıldığını ve sendika değiştirmeye zorlandığını açıkladı.
600 civarında üyemiz vardı. Şimdi ise 30-35 tane üyemiz var. Belediye Başkanı tarafından ya Hak-İş ya iş denilerek çalışanlara baskı yapılıyor. 

‘SADECE KENDİ GELECEKLERİ İÇİN DEĞİL!’

Arzu Çerkezoğlu, “Sendikalı olmak yasal bir haktır. Sendikalı olduğu için işçileri işten çıkarmak suçtur. Üç işçi arkadaşımız da uğradıkları haksızlık için direnmektedirler. Bu son derece onurlu bir direniştir. Bu sadece kendi gelecekleri için verdikleri bir direniş değildir. Bu aynı zamanda bir memleket mücadelesidir. 12 gündür onuru ile direnen arkadaşlarımızı selamlıyorum. Haksızlık hukuksuzluk son bulana kadar onların yanında olacağımızı buradan kamuoyuna duyuruyorum” ifadelerini kullandı.
Çerkezoğlu, “İşçiler hangi sendikaya üye olacağına kendisi karar verir. Arkadaşlarımız hür iradesi ile DİSK’e üye olmuşlardır. Buradan bir kez daha  Bergama Belediyesi’ne bu haksızlığa son vermesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.
DİSK Ege Bölge Temsilciliği salonunda “Atılan işçiler onurumuzdur”, “İnadına sendika, inadına DİSK”, “Direne direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz”ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının atılması dikkat çekti. 

‘HAKKIMIZI ALANA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ’

AKP’li Bergama Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçiler adına konuşan Alev Çakır ise işten çıkartılmalarının ardından Bergama Belediyesi yönetiminin herhangi bir biçimde kendileri ile iletişime geçmediği ifade etti. Çakır, “31 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP’ye geçen Bergama Belediyesi’nde işçi ve memur arkadaşların büyük bir bölümü Hak-İş’e geçmek zorunda kaldı. Süreç; işyerinde mobbingler ve zorunlu izinler ile başladı. Yapılan baskılara rağmen sendikamızı değiştirmemekte kararlı olmamamız sebebiyle işten çıkartıldık. Mevcut yönetim direnişimizden rahatsız oldu ki bir hafta yasak getirdi. Bu direnişi hakkımızı alana kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

KİTLESEL MİTİNG YAPILACAK

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, önümüzdeki günlerde Bergama’da kitlesel bir miting yapılacağını bilgisini de kamuoyu ile paylaştı. Sarı ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de DİSK üyesi kadınların sokakta olacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi