İZGAZETE - Geniş katılımın sağlandığı eylemde,İzmir Büyükşehir Belediyesi Emekçileri sloganlarla ve alkışlarla idareyi yüksek sesle protesto etti. İçlerinde Tüm Bel-Sen, Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası, Türk Yerel Hizmet-Sen veBem-Bir Sen sendikalarının yöneticilerinin yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

Bizler İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde herhangi bir sendikada örgütlü veya örgütsüz emekçiler olarak, haklı ve meşru isteklerimizin bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz. Artık verilmesinde hiçbir engel olmayan ulaşım hakkımızı, yemeğin Tüm İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları İzsu ve Eshot emekçilerine ulaştırılmasını, çocuklarımız için kreş açılmasını ve ekonomik krizde yoksulluk sınırı altında kalan maaşlarımızın iyileştirilmesini talep ediyoruz.
Genel yetkili sendika ve hükümet arasında imzalanan yerel yönetim kolunda ilgili maddede belirtilen “ulaşım kartı verilebilir” ibaresine ve geçmiş yıllarda taraflarımıza dillendirilen “yasal zemin olursa ulaşım kartı emekçiye verilecek” sözlerine rağmen, toplu sözleşmeye ulaşım kartının konulmak istenmemesi idarenin emekçiye bakış açısının açıkça ortaya koymaktadır.


Yemek her emekçinin hakkıdır! İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde başlatılan yemek uygulaması eksik ve çarpıktır. Konak'taki yemekhaneden faydalanan emekçiler öğle tatilllerinin çoğunu yemekhane sırasında geçirmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde birkaç lokasyon dışında yemek verilmemesi, İzsu Genel Müdürlüğü'nün kendi yemek ihalesine çıkmaması ve Konak dışında hiçbir lokasyonda yemek vermemesi,işverenin yemek hakkını emekçiye reva görmediğinin belgesidir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları İzsu Genel Müdürlüğü ve Eshot Genel Müdürlüğü'nde kreşlerin derhal açılması gerekmektedir. Ebeveynlerin çocuklarını çalıştıkların işyerlerindeki kreşlere gönül rahatlığıyla bırakıp, güvenli bir şekilde kreşlerde eğitim görmesi sağlanmalıdır.
2012 yılından beri enflasyon karşısında eriyen iyileştirme zammının arttırılmasını, dini bayramlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda 1000 TL ikramiye, giyecek yardımı , eğitim yardımı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi otoparklarından ücretsiz faydalanmayı talep ediyoruz.
Bizler İzmir Büyükşehir Belediyesi Emekçileri olarak, güzel İzmir'imizin kalkınmasında görev alanlar çölde 1 tas suyla yetinmek istemiyoruz. İzmir'de mali haklar bakımından 31 belediye içinde 29. sıradayız. Devasa bütçesi olan bir kurumun icraatçıları olarak bizler, idarenin bir an önce emekçileri görmezden gelen tavrından vazgeçmesini bekliyoruz.
Bugün burada haklı ve meşru taleplerimizi içeren toplu sözleşme taslağımızı idareye bir kez daha sunuyoruz. Taleplerimizin görmezden gelinmesi durumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Emekçileri olarak fiili ve meşru bir mücadele alanı yaratarak taleplerimizin yerine getirilmesinde her türlü eylemi ortaya koyacağımızı ilan ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi