İZ GAZETE – Türkiye’nin dört bir yanında yer alan H&M mağazalarında çalışanlar örgütleniyor. Adil bir ücret ve sosyal haklar ile insan onuruna yaraşır bir yaşam ve çalışma koşulları için sendikalaşan işçiler, örgütlenir örgütlenmez Toplu Sözleşme pazarlıklarına başlayacak.

Kısa süre önce IKEA mağazalarında sendikalaşma çalışmalarını başarıyla tamamlayan Koop-İş sendikası, H&M’de de sonuca ulaşmak üzere. Sendika süreç tamamlanır tamamlanmaz güçlü ve örnek bir Toplu Sözleşme imzalamayı ve diğer mağaza çalışanlarına da örnek olmayı hedefliyor.

‘HIZLI BİR ŞEKİLDE ÖRGÜTLENİYORUZ’

Süreçle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Koop-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Umut Başyayla “Perakende sektöründe örgütlenmelerin yavaş olduğu bir dönemde H&M’de hızlı bir şekilde örgütleniyoruz” dedi. Bu başarının sonrasında başka mağazaların örgütsüz çalışanlarını da örgütlemek için çaba sarf edeceklerinin altını çizen Başkan Başyayla, tüm çalışanlara sendikalara üye olma çağrısı yaptı. Başyayla “Sendikaya üye olmak anayasal bir haktır. Kimse tarafından engellenemez. İşçiler anayasal hakkını kullanmalı, örgütlenerek güvence altına girmeli” şeklinde konuştu.

‘SENDİKA NEDİR, NE İŞE YARAR?’

Başkan Başyayla, Türkiye’de işçilerin büyük çoğunluğunun sendikanın ne olduğuna dair doğru bir bilgili olmadığını hatırlatarak, işçileri ‘Sendika nedir, ne işe yarar’ konusuna araştırma yapmaya ve sendikalarına başvurmaya davet etti.

3 AVM’DE 200 ÇALIŞAN

H&M mağazaları İzmir’de Optimum AVM, Mavibahçe AVM ve Point AVM’de bulunuyor. Başkan Umut Başyayla’nın aktardığına göre, tüm Türkiye’deki H&M mağazalarında olduğu gibi İzmir’de de örgütlenme çalışmaları iyi gidiyor ve sona yaklaşılıyor. Sendikanın yetkiyi aldıktan hemen sonra işçilerle birlikte Toplu Sözleşme pazarlıklarına başlaması bekleniyor. Örnek olması hedeflenen Toplu Sözleşme İzmir’de 200 civarında H&M çalışanını etkileyecek.

Editör: Haber Merkezi