İZ GAZETE- PTT bünyesinde çalışan işçiler, temel haklarını alabilmek amacıyla PTT-Sen ve Posta, Transfer Taşımacılık ve Kargo İşçileri Sendikasını (PTT KARGO-SEN) kurdu. Sendikanın kurulmasının ardından örgütlenmeyi engellemek için işçiler, tazminatları ödenmeden işten çıkarıldılar. İşçilerin işe iade talebiyle İzmir Bayraklı’da bulunan PTT Merkez Müdürlüğü önünde başlattıkları eylem 27 gündür devam ediyor. İz Tv’de Beste Çelik’in canlı yayın konuğu olan İzmir PTT-SEN Başkanı Halit Büyük, başlattıkları direnişe yönelik önemli açıklamalarda bulundu. ‘Sesimizi duyurmak istiyoruz’ diyerek sözlerine başlayan Büyük, “Taşeron şirketler bünyesinde çalışan arkadaşlarımızla birlikte sendika kurduk. Park Konak Şirketi tarafından sendika kurduğumuz için işten çıkarıldık. Ancak bu bahane gösterilmedi. Hukuksuz bir süreç içerisindeyiz. Hakkımızı aramaya başladık ve direnişimizin 27. günündeyiz. Türkiye’ye sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi.

‘KORKMASINLAR’

Sendika üyelerini baskıya zorladıklarını sözlerine ekleyen Büyük, “Park Konak Şirketi Ege Müdürü Ramazan Oktay, Öz-Haber İş Sendikası’yla anlaşarak Başkanı oldu. Bunun sebebi üyelerimizi baskı ve mobingle istifaya zorluyorlar. İşçilerimizin İstinaf Mahkemesi’nden sonra geriye dönük toplu iş sözleşmesiyle alacak farkları çıkacak. Bu ücreti ödememek ve şirket patronlarını kar ettirmek için işçinin hakkını gasp ediyorlar. Sendika işçinin hakkını savunuyorum. Soruyorum, bu sendika işçinin hakkını nasıl savunacaktır? İşçi arkadaşlarımız korkmasınlar” dedi

‘SİYASİLERLE GÖRÜŞTÜK’

Siyasi partilerle ve milletvekilleriyle de görüşme içerisinde olduklarını söyleyen PTT-SEN Başkanı Büyük, “Tüm partilerin İl başkanlarıyla ve milletvekillerimizle de görüşmeler yaptık. Aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla da geçtiğimiz günlerde Ankara’da da görüşme gerçekleştirdik. Sendika işi ekmek davasıdır. Bizler hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz, olmayacağız da” dedi.

‘KARA BİR LEKEDİR’

Sonuç alınamadığı takdirde Şubat ayında Ankara’da direnişe başlayacaklarını da sözlerine ekleyen Büyük, “Burada suç işleniyor ve buna göz yumuluyor. PTT Genel Müdürlü Hakan Gülten’e sorunlarımızı defalarca iletmemize rağmen çözüm yolu bulmadı.180 yıllık bir kurum içerisinde böyle sorunun yaşanmasını kara bir leke olarak görüyorum. Kendisi sesimizi duymazsa, Ulaştırma Bakanlığına ve Cumhurbaşkanlığına kadar ileteceğiz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi