Hayyam Şarapevi çalışanları bu sözleşme ile bazı ek haklar kazanmış oldu.

Sözleşme sonucunda protokol altına alınan haklar şöyle:

"TEHİS İzmir Temsilciliği ve Hayyam Şarapevi çalışanları ile Hayyam Şarapevi İşvereni arasında  İş Sözleşmesi Protokolü imzalandı.
Kafe, Bar ve Eğlence işletmelerinin merkezlerinden olan Alsancak'ta bulunan Hayyam Şarapevi çalışanları bu sözleşme ile bazı ek haklar kazanmış oldu.

Sözleşme sonucunda protokol altına alınan haklar şöyle:
1- Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) üyeleri ve Hayyam Şarap ve Kitabevi şirketi arasında aşağıdaki şartlar dahilinde iş bu protokol imzalanmıştır. Sözleşme protokolü içerisinde adı geçen iş yerinde çalışan işçiler adına TEHİS ile Hayyam Şarap ve Kitabevi şirketi olarak zikredilecektir. 
2- İşyerinde çalışan işçiler ve protokol süreleri boyunca işbaşı yapacak olan işçiler sözleşme gereği taahhüt edilen haklardan yararlanacaktır. 
3- Tarafların iş kanunu ve yasalarda bulunan tüm hakları saklıdır. 
a- İşyerinde hiçbir koşulda sigortasız işçi çalıştırılmayacaktır. 
b- Yevmiye usulü çalışan işçiler de dahil olmak üzere bir iş yılını dolduran her çalışan yasada belirtilen yıllık izin süreleri hakkına sahiptir. Bu izin günleri çalışılmış olarak sayılıp ücreti ve SGK primi iş yeri tarafından ödenecektir.
c- Resmi tatillerde izinlerin yasal mevzuata uygun olarak kullandırılması ya da kullandırılması mümkün değil ise çift yevmiye olarak maaşa eklenecektir.
4- İşyerinde çalışan kadın işçiler 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ücretli izinli sayılacaktır. Ayrıca kadınlar, regl dönemi başlangıcından itibaren 1 iş günü ücretli izinli sayılırlar.
5-İşyerinde karşılaşılan ve karşılaşılacak problemlerin çözümü için taraflar ortak bir çözüm bulacaktır.
Bu protokol imza tarihinden itibaren 1 yıl geçerlidir."

Editör: Haber Merkezi