Hak-İş’e bağlı, Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 Ekim’de özel güvenlik görevlilerine yönelik saldırı yaşandığını belirterek, özel güvenlik görevlilerinin beyaz kod uygulamasına dâhil edilmesini talep etti.  

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikler Girişinde biraraya gelen sendika üyesi özel güvenlik elemanları adına açıklama yapan Öz İş Sendikası İzmir İl Başkanı Fahrettin Çetin, gerekli tedbirler alınmadığı için hastanelerdeki özel güvenlik grevlilerine yönelik saldırıların sürdüğünü belirtti. 

Çetin, zor koşullar altında çalışan özel güvenlik görevlilerinin hasta yakınlarının saldırısına uğradığını ifade ederek, “Arkadaşlarımız saldırıya uğradıklarında sadece sendika olarak dava açıp haklarını savunmaya çalışmamız yetmez. Çalıştıkları kurumların da hukuki yollar üzerinden bize destek vermeleri gerekir” dedi.

Çetin, özel güvenlik görevlilerinin de bir an önce, kamu ve özel hastanelerde şiddet olaylarını izlemek üzere kurulmuş bulunan beyaz kod uygulamasına geçirilmelerini talep etti.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi