Büşra Muratdağı / Rojin Subaşı - KESK Haber -Sen 6 bolu İzmir şubesinin yaptığı basın açıklamasında Şube Kadın ve Eğitim sekreteri Derya Balseven: “Son günlerde PTT Genel Müdürlüğünde yaşanan gelişmeler kamu vicdanını derinden yaralamaktadır. Liyakatsiz atamaların, denetimsizliğin ve kötü yönetimin faturası yine emekçilere çıkarılmaktadır. Ülkemizin köklü kuruluşlarından biri olan PTT, 2013 yılında kamu hizmeti anlayışından uzaklaşmış, güvencesiz, performansa dayalı idari hizmet sözleşmeli personel istihdamı ile birlikte kâr amacı güden bir anonim şirket haline dönüştürülmüştür. Posta Kargo hizmeti ise taşeron şirketlerce yürütülmektedir" diye ifade etti. 

"Şirket son zamanlarda bünyesinde çalışan işçilerin sendikalaşması ve şirketin sendikalaşan emekçileri üzerindeki baskıları ile gündeme gelmektedir" diye belirten Balseven: "PTT bünyesinde Taşeron Şirket PTT de yönetici gibi davranmakta , bünyesinde çalışan personelinden başka, Şirketin baskı ve hukuksuzluklarına ses çıkaran memur, müdür, dağıtıcı gibi PTT’nin kadrolu memurlarını sürgünle, iş yeri değişiklikleri ile tehdit etmektedir. Bu bağlamda Menemen PTT Merkez Müdürlüğünde Baş dağıtıcı olarak çalışan üyemiz Engin Güneş’i yine bu Müdürlükte çalışan taşeron şirket personelini, şirketin haksız ve hukuksuz uygulamalarına karşı koruduğu ve çalışan emekçilerine haklarını hatırlattığı için Kütahya Başmüdürlüğü emrine üç ay geçici görev ile isteği dışında görevlendirilerek sürgün edilmesinde, bu şirketin rol oynadığını düşünmekteyiz" diyerek tepki gösterdi. 

Balseven: "Liyakatsiz atamalar, kadrolaşmalar, ve yöneticilerin hakkaniyetsiz tutumlarının PTT'mizi getirdiği nokta ortadadır. Sendikamıza yönelik yeni bir saldırı niteliği taşıyan bu hukuksuz uygulamalar bizleri yıldırmayacaktır.  Üyelerimizin sürgün edilmesi,aslında son süreçte sendikal haklara yönelik bütünsel saldırının bir parçasıdır. Yaşam alanlarımız, emeğimiz güvencesizleştirilirken, emekçiler. haksız ve hukuksuz biçimde sürgün edilirken bizlerden susmamızı ve biat etmemizi istiyorlar. Sendikamıza, üye ve yöneticilerimize yönelik baskı politikalarına son verilmelidir. Sürgün edilen arkadaşlarımız derhal sürgün edilmeden önceki görevlerine başlatılmalıdır. Şu çok iyi bilinmelidir bizleri,sendikamızın baskı ve sürgünlerle susturacaklarını düşünenler yanıldıklarını göreceklerdir" dedi. 
 

Balseven sözlerini; "Gün sendikamıza, üye ve yöneticilerimize yönelen bu saldırılara karşı mücadeleyi yükseltme ve dayanışmayı büyütme günüdür. Bundan önceki süreçlerde olduğu gibi tüm baskı ve tehditlere rağmen sendikal hak arama mücadelesini kararlılıkla  sürdüreceğimizi bir kere daha paylaşıyoruz" şeklinde sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi