Güvenlik Sen Genel Disiplin Kurulu yayınladığı açıklama ile haklarında kesin ihraç kararlarına rağmen Sendikanın Genel Başkan Serdar Arslan, Genel Sekreter Hüseyin Ünlü ve Mali Sekreter Doğan Özdemir’in sendika tüzüğünü hiçe sayarak görevlerini bırakmadığını duyurdu.

DİSK’e bağlı Özel Güvenlik İşçileri Sendikası’ndaki (Güvenlik Sen) ihbar krizi devam ediyor. Sendikanın eski genel sekreteri Salih Şenol hakkında suç duyurusunda bulunarak Cumhurbaşkanı hakaret iddiasıyla soruşturma başlatılmasına sebebiyet veren sendikanın 3 genel merkez yöneticisi hakkında Genel Disiplin Kurulu, geçtiğimiz haftalarda üyelikten kesin çıkarma talebi ile sendikanın genel kuruluna oy çokluğu ile sevk kararı verilmişti.

Sendikanın Genel Merkez Yönetimin konuyla ilgili herhangi bir adım atmaması üzerine Genel Disiplin Kurulu üyeleri Merve Çil ve Mehmet Şerif Akkoyun açıklama tüzüğe uygun hareket edilmesi ve kararın uygulanmasını istedi. Açıklamada, tüzüğe göre Genel Merkez Disiplin Kurulu kararlarının geri gönderilemeyeceği ve uygulamak zorunda olunduğu vurgulanırken “Bununla birlikte 35. maddenin 3. ve 5. fıkrası, 11.maddenin 6. fıkrası gereği, alınan karar sonucunda bu şahısların Genel Kurul’dan çıkacak karara kadar üyelikleri askıda kalır ve yöneticilik vasıflarını kullanamazlar. Buna rağmen ismi geçen şahıslar tüzüğü hiçe sayarak usulsüz bir şekilde görevlerine devam etmektedir” denildi.

Sendikanın diğer yöneticileri Sezgin Birel, İrfan Karcı, Zülfikar Karatay ve Nadir Yazıcı’yı göreve davet edildiği açıklamada “Bizler disiplin kurulu üyeleri olarak, üyelikleri askıya alınan Serdar Aslan, Doğan Özdemir ve Hüseyin Ünlü’yü sendikamızı sarı sendikalara dönüştürmeye çalışmaktan vazgeçmeye, sendika içerisinde kutuplaşma ve ayrışmaya yol açan her türlü davranıştan sakınmaya, sendikamızın geleceği için kendilerini tüzüğe uygun davranmaya çağırıyoruz”  denildi.

”Hiçe sayılan sadece Disiplin Kurulu kararımız değil aynı zamanda DİSK hukuku ve değerleridir” denilen açıklamada sendikanın bağlı bulunduğu konfederasyona da çağrıda bulunuldu: Genel Kurul delegesi ve üyesi arkadaşlarımız ayağa kalkmalıdır, Disiplin Kurulu kararına uymayanlardan hesap sormalıdır. Merkez Disiplin Kurulu kararı kesindir. Sadece Merkez Genel Kurulu tarafından tartışılabilir. Bu bağlamda tüm Güvenlik-Sen üye ve delegelerini durumla yakından ilgilenmeye ve sendikamıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi