İZ GAZETE - Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Tariş zeytinyağı fabrikasında gece olaylı geçti. DİSK üyesi oldukları için işten çıkarılan işçilere desteğe gelen ve aralarında Genel İş ve Gıda İş yöneticilerinin de olduğu emekçiler eylem düzenlemek istedi. 

Polisin müdahale ettiği eylemde Genel İş 7 No'lu Şube Başkanı, 2 No'lu Şube Mali Sekreteri ve Gıda İş Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri göz altına alındı. 

Konu ile ilgili görüştüğümüz DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, sabah saatlerinde gözaltına alınan tüm işçilerin serbest bırakıldığını ifade ederek, olayda Tariş Kooperatifi Başkanı'nın polis ile işbirlikçi tutumuna dikkat çekti. Memiş Sarı, tüm emek ve demokrasi güçleri ile saat 11:00'de Tariş Fabrikası önünde eylem yapacaklarını duyurdu.

Tum Bel Sen yönetim kurulu üyesi Birkan Acar da, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı; Tariş işçileri ekmeğini büyütmek güvenceli ve örgütlü bir şekilde çalışmak için sendikaya üye oldular ama Tariş yönetimi sendikayı görmezden geliyor. 5 aydır işçilerin sendikadan istifa etmelerini kendi içlerinde bu meseleyi çözmelerini talep ediyorlar. İşçiler ise oluşturmuş oldukları toplu sözleşme taslağının kabulünün sadece sendika ile olacağını, sendikadan istifa etmeyeceklerini defalarca dile getirdiler. Dün akşam fabrika içerisinde başlayan direnişte, patronların artık iyice köşeye sıkıştığını ve kolluk kuvvetlerini işin içine sokarak göz altına aldırdığına şahit olduk. Bu son süreçte ülke genelinde sıkça karşılaştığımız bir durum. En son havalimanı işçileri insanca çalışma şartlarında çalışmak istediğinden dolayı 34 işçi hala tutuklu. Patronlar birbirinden öğreniyor ve baskıyla, zorla işçileri köle  gibi çalıştırılmaya mahkum edilmek isteniyor. Ama dün gece gördük ki TARİŞ işçileri kararlı. Serbest bırakılan işçiler sendikadan istifa etmeyeceklerini söylediler. Patronlar nasıl birbirinden öğreniyorsa, işçilerde direnmeyi, mücadele etmeyi birbirinden öğreniyor. Bu meselenin tek çözümünün patronlarının sendikayı tanımaları ve toplu sözleşme masasına oturup taleplerinin kabul edilmesi. Biz sendika olarak, emek demokrasi güçleri olarak tariş işçilerinin yanındayız. Az sonra birlikte bir açıklama yapacağız. Biliyoruz ki TARİŞ’in tarihi mücadele ve direnişlerle dolu. Ve bu mücadeleden galip çıkan yine Tariş işçileri olacaktır.